Skip to main content

Mød underviserne på Religionsstudier

 • Lektor Niels Reeh om religionsundervisning i Danmark

  I denne video taler Niels Reeh om to genstande, der har haft betydning for hans forskning: Dannelsens Dialektik af Thomas Højrup og et gammelt dokument fra Rigsarkivet. Herigennem har han fundet en sammenhæng mellem den danske stats ydre suverænitetsarbejde og den måde, man organiserede sig indad til med hensyn til religion.

  Se film
 • Professor Olav Hammer om tarotkort

  I denne video taler Olav Hammer om fire temaer, som han har beskæftiget sig med i sin forskning: divination og spiritualitet, Aleister Crowley, Ordo Templi Orientis og forestillinger om fortiden.

  Se film
 • Adjunkt Johanne Louise Christiansen om Koranen

  I denne video taler Johanne Christiansen om sit primære forskningsobjekt: Koranen. Hun fortæller bl.a. om vigtigheden af at kunne læse og forstå, hvad der rent faktisk står i teksten i forhold til nogle af de problematiske diskussioner om fx slør eller jihad.

  Se film
 • Lektor Laura Feldt om Harry Potter

  I denne video taler Laura Feldt om hendes forskning i religion og populærkultur, der bl.a. har ført hende til Harry Potter-bøgerne, som i nogle religiøse kredse har været forkastet og brændt på bålet, men i andre er blevet dyrket som en kult for spirituel søgen.

  Se film
 • Lektor Mikael Rothstein om pusterøret og hellig lava

  I denne video præsenterer Mikael Rothstein et pusterør, som han fik på en af sine mange ture til Borneos regnskov, hvor han studerer de indfødte folk. Han fremviser desuden et stykke hellig lava, som er taget fra Kilauea-vulkanen på Hawaii, og som de lokale forestiller sig, at deres gudinde Pele har spyet ud.

  Se film
 • Lektor Caroline Schaffalitzky de Mucadell om filosofi

  I denne video fortæller Caroline Schaffalitzky om, hvordan hun som filosof kom ind i religionsfaget. Hun præsenterer desuden et stort forskningsprojekt kaldet ’Filosofi i skolen’, som hun har arbejdet meget på gennem de sidste par år.

  Se film
 • Studieleder Tim Jensen om satiretegninger

  I denne video præsenterer Tim Jensen en gammel satiretegning af Bo Bøjesen for at italesætte bl.a. problematikker vedrørende islamofobi og majoritetsreligioners monopol på religionsbegrebet.

  Se film