Skip to main content

Trine Fredberg

""Hvor fik du dit første fuldtidsjob/det job du har nu, og hvad er/var du ansat som?
Jeg fik mit første job på VUC Storstrøm i Næstved. Det er også det job jeg har nu.

Hvordan fik du jobbet? Søgte du en stilling, søgte du uopfordret eller brugte du dit netværk? Andet? 
Jeg søgte en stilling, der var slået op på gymnasiejob.dk. Det var en tidsbegrænset stilling på 30% - det svarer til ca. 10 timer om ugen og så var det fjernundervisning. Allerede da jeg kom til jobsamtale fortalte de mig at stillingen var udvidet til 80% - altså ca. 30 timer om ugen, og spurgte om det var okay med mig. Det var det selvfølgelig. Efter et par måneder blev jeg opgraderet til fuld tid, så at sige. Jeg var oprindeligt ansat indtil januar 20, men er indtil videre blevet forlænget til juni 20.

Hvad består/bestod dine typiske arbejdsopgaver i?
 Mine arbejdsopgaver er en blanding af flere ting, men primært undervisning, både fjernundervisning og almindelig fremmødeundervisning og så SPS (Socialpædagogisk Støtte) hvor jeg fungerer som mentor for udvalgte kursister, der af den ene eller den anden grund har særlige udfordringer ved at gennemføre deres uddannelse. Arbejdsopgaverne ændrer sig lidt for hvert semester. Sidste semester underviste jeg tre hold: et fjernhold, et enkeltfagshold og et hf-hold, hvor religion er en del af den større KS-gruppe. Det var tre meget forskellige undervisningsopgaver. Jeg fik efterhånden også SPS-opgaver og det var derfor jeg endte med fuld tid efter et par måneder. I det nuværende semester har jeg tre KS-hold og en del SPS-kursister, så jeg lidt mindre undervisning end før jul. Der er selvfølgelig også nogle mere administrative ting i jobbet, fx møder, forberedelse, udfyldelse af studieplaner, og rigtig mange mails. Og så var der eksaminer, som helt klart er sjovere når man sidder på den anden side af bordet.

Hvilke kompetencer har du fået igennem din uddannelse, som du bruger i dit job?
Jeg bruger især min faglighed. Undervisning er et af de job hvor man kan få lov at være fag-faglig som religionsuddannet, så det er en af de rigtig fede ting ved jobbet.

Hvilke andre kompetencer bruger du i dit job?
 SPS-delen af mit arbejde er ikke så fag-fagligt. Der bruger jeg nok nærmere min personlighed og empati. Og min evne til at strukturere ting. 
 
Hvis du skulle give et godt karriere-råd til nuværende studerende på Religionsstudier på SDU, hvad skulle det så være?
 Søg alt, også de små stillinger. Når man er inde, er man inde.

 
 

 

 
 
 

Sidst opdateret: 01.08.2022