Skip to main content

Fra bachelor til kandidat

Har du snart en bachelor, og vil du bygge videre på din faglighed? Så kan du vælge at søge ind på en kandidatuddannelse.

Hvis du vælger at søge ind på en kandidatuddannelse, kan du se frem til to år hvor du får mulighed for at fordybe dig inden for netop det felt der fascinerer dig mest, og tone din faglige profil til dine interesser og ambitioner.

På sdu.dk kan du få et overblik over alle SDU's kandidatuddannelser og læse mere om de uddannelser, der har din interesse.

Når du er blevet klogere på, hvilken eller hvilke kandidatuddannelser, som kunne være interessante for dig, er det en god idé at tjekke, om du lever op til adgangskravene.

Du finder adgangskravene på den enkelte uddannelses side på sdu.dk – vælg den kandidatuddannelse, som du ønsker optagelse på, og tjek adgangskravene.

Tjek dine muligheder i DIVA

I værktøjet DIVA kan du tjekke, hvilke kandidatuddannelser på SDU din bacheloruddannelse giver adgang til.

Som bachelorstuderende på SDU er du garanteret en studieplads på den kandidatuddannelse på SDU, der bygger oven på din bacheloruddannelse. Du har krav på optagelse, hvis du søger ind på uddannelsen inden for 3 år, efter du har afsluttet din bacheloruddannelse.

Læs mere om retskravet på sdu.dk

Ansøgningsfristen til kandidatuddannelserne er som udgangspunkt 1. marts, hvis du vil starte i september samme år.

Nogle kandidatuddannelser har desuden vinteroptag, ligesom der kan være andre ansøgningsfrister på kandidatuddannelser uden for SDU.

Tjek derfor altid fristerne på den kandidatuddannelse, du vil søge ind på.

Du kan søge om tilladelse til at følge op til 30 ECTS kandidatkurser, selvom du endnu ikke er helt færdig med din bacheloruddannelse.

Du får tilladelsen, hvis du har de nødvendige faglige forudsætninger. Her er det især afgørende, hvor meget af din bacheloruddannelse du mangler at bestå.

Læs mere på sdu.dk om tilmelding til kandidatkurser uden en afsluttet bachelor

Sidst opdateret: 13.10.2023