Skip to main content

Styr din eksamensangst

Læs lidt om gruppeforløbet her

Det er et gruppeforløb for dig med eksamensangst 

I gruppen møder du andre studerende som ligeledes oplever angst ved eksamenssituationer. 

Gruppen ledes af to erfarne gruppeledere, der er vant til at snakke med studerende, der har eksamensangst, og har derfor kendskab til de problematikker, der kan opstå i den forbindelse.

Sparring med andre i samme situation

I gruppen er der fokus på, at du kan dele dine erfaringer med eksamensangst med studerende i samme situation. Derfor består en stor del af aktiviteterne i sparring imellem deltagerne.

Eksamensangst er frygten for ikke at kunne slå til eller havne i ubehagelige eller skamfulde situationer ifm. eksamen

Det er faktisk helt normalt at være nervøs før en eksamen, i nogle tilfælde kan det ligefrem være med til at sikre en bedre præstation. Men for nogle bliver nervøsiteten så intens, at det bedre kan beskrives som angst, og i de tilfælde kan det virke hæmmende og gøre, at man præsterer dårligere til eksamen eller ligefrem vælger ikke at dukke op.

Symptomer på eksamensangst

Typisk oplever man flere symptomer på eksamensangst. De kan være forskellige fra person til person, men typisk kan man fx opleve:

 • At klappen går ned og koncentrationsbesvær
 • Lyst til at blive væk eller flygte fra eksamen
 • Frustration, tristhed og selvbebrejdelse
 • Dårlig søvn og kost
 • Kvalme, hjertebanken og hurtig vejrtrækning, sved og tendens til gråd

Disse symptomer kan både optræde før, under og efter selve eksamen og kan fx hæmme en i eksamenslæsningsperioden.

Symptomerne kan også lede til at man prøver at undgå at tænke og forholde sig til eksamen, at man laver overspringshandlinger eller i den anden grøft at man overforbereder sig.

Du kan læse mere om eksamensangst her

Formidling af faglig viden og facilitering af sparring

Der vil til hver mødegang være en introduktion til dagens emne, efterfulgt af  forskellige former for sparring og gruppediskussioner.

Der kan også være noget hjemmearbejde, man skal forholde sig til inden næste mødegang.  

Som deltager i gruppeforløbet kan du have indflydelse på de aktiviteter, der foregår til mødegangene.

Fællesskab uden for gruppen

Desuden vil du få mulighed for at blive en del af et lukket fællesskab, hvor du og de andre tilmeldte kan udveksle erfaringer og tips og tricks. Ligesom I kan aftale at mødes uden for gruppen og fx øve jer i at lave oplæg eller diskutere eksamensoplevelser m.m.

For dig der mistrives på grund af eksamensangst

Gruppen er for dig, der oplever eksamensangst i sådan en grad at dit resultat til eksamen bliver påvirket af det. Eller dig, der har symptomer, der går ud over din generelle trivsel i hverdagen og eksamensperioden. 

Gruppen er et fællesskab, hvor du kan mødes med andre studerende i samme situation.  Det betyder også, at du skal være villig til at engagere dig i gruppens diskussioner og sparring, hvis du tilmelder dig.

Selvom det kan virke skræmmende at dele sine udfordringer med andre, ved vi at det er en vigtig øvelse, som kan hjælpe dig med at håndtere din eksamensangst. Vi sørger altid for at skabe så trygge rammer som overhovedet muligt.

Grupperne mødes på SDU Odense

Du kan deltage i gruppeforløbet på SDU Odense. Alle møder afholdes med fysisk fremmøde. Det eksakte lokale kommer senere. 

Vi mødes alt i alt 6 gange i løbet af foråret

Datoerne er: 

 • Tirsdag d. 26. marts 2024
 • Tirsdag d. 2. april 2024
 • Tirsdag d. 9. april 2024
 • Tirsdag d. 23. april 2024
 • Tirsdag d. 30. april 2024
 • Tirsdag d. 14. maj 2024

 

Alle dage er fra kl. 13.00-15.00

Tilmeld dig gruppeforløbet her

Tilmeldingen til gruppeforløbet forår 2024 er desværre overskredet. Men udfyld denne survey, og så skal vi nok gøre dig opmærksom på, når vi i efteråret 2024 kører eksamensangstgruppeforløbt igen. 

Hvorfor skal du udfylde en survey om dig selv?

Når du tilmelder dig, skal du udfylde en survey hvor du skal du svare på nogle grundlæggende oplysninger om dig selv, dit studie og dine udfordringer med angst. Du skal desuden skrive dit navn, e-mail og telefonnummer, så har vi mulighed for at aftale nærmere efter tilmeldingsfristen.

Vi har brug for at vide de her ting om dig, så vi kan sikre os, at du vil få gavn af vores gruppeforløb om eksamensangst. 

Der er begrænsede pladser 

Vi kan således ikke nødvendigvis tilbyde alle interesserede en plads. I tilfælde af overbooking finder vi et andet tilbud, til de studerende, som ikke kan få en plads.


Sidst opdateret: 07.02.2024