Skip to main content

Mika - forfulgte sin drøm om karriere i konsulentbranchen

Mika Almbjørn

Bachelor i Erhvervsøkonomi HA fra SDU Slagelse i 2018
Kandidat i Cand. Merc. Strategy & Organization fra SDU Odense i 2020
Arbejder nu som Økonomikonsulent i Koncern IT, Københavns Kommune

Hvad husker du bedst fra din studietid på SDU Slagelse?
Størrelsen på Campus gjorde, at vi kendte alle på tværs af årgangen og endda langt størstedelen på de andre uddannelser også. På den måde kunne man næsten altid finde en gruppe, der var friske på en tur i baren, når weekenden gik på hæld.

Et andet er min tid som instruktor, hvor jeg underviste studerende i fag, jeg havde afsluttet. Undervisning, motivering og inspirere andre har altid været en driver for mig både professionelt og personligt. Allerede at undervise og facilitere workshops på min bachelor har været med til at udvikle mine kommunikative færdigheder, hvilket er noget jeg har draget meget nytte af efterfølgende.

Hvordan er det gået dig, siden du forlod SDU Slagelse?
Efter min tid i Slagelse har jeg både været forbi konsulentbranchen og siden færdiggørelsen af min kandidat været ansat hos Koncern IT. Ved afslutningen af min uddannelse opstod muligheden i Københavns Kommune, hvor jeg til dagligt får lov til at have fingeren på pulsen indenfor økonomistyring, controlling, men også tilfredsstillet min store interesse for IT.

Har du et godt råd til de studerende på SDU Slagelse?
Tag den med ro og reflekter over dine prioriteter, hvad er der gør dig glad i hverdagen, så skal det hele nok gå. Jeg gerne fremhæve to refleksioner. Den ene er på den personlige front og den anden vedrører mine karrieremæssige valg, men de står meget i relation til hinanden. Helt tilbage fra min tid som fodboldspiller har jeg været vant til at agere i et konkurrencepræget miljø og den dertilhørende disciplinerede tilgang for at nå sine mål. Jeg satte mig derfor et mål, da jeg var i slutningen af min gymnasieuddannelse, at jeg ville være Management Konsulent. Planen blev lagt, og de næste fem år tog jeg udelukkende beslutninger, der kunne fremme mine chancer for at nå mit mål. På et tidspunkt når jeg et sted, hvor jeg har en episode, der får mig til at reflektere og genoverveje mine prioriteter. Jeg blev her opmærksom på de omkostninger denne målrettede livsstil havde for mit privatliv.    

Nummer to er om mine karrieremæssige valg og omhandler samme mål fra et andet perspektiv. Jeg var så målrettet og fastsat på, at det kun var Management Konsulent, der var fremtiden og intet andet. Det resulterede i, at jeg overså karrieremuligheder, da de ikke lige passede i min daværende fremtidsplan. Efter min bachelor stod det mig klar, at jeg havde lukket døre for mig selv. Hvad jeg egentlig ønskede karrieremæssigt var nogle specifikke arbejdsområder/opgaver, men organisation var forholdsvist underordnet, så længe jeg fik lov til at udleve mine interesser.

Så tag det roligt, find ud af dine prioriter og lad vær’ med at blive tunnelsynet, fordi du får en god idé, så skal alt nok gå!


Sidst opdateret: 30.08.2023