Skip to main content

SDU Karriereambassadør

Som Karriereambassadør ved SDU RIO har du et medansvar over for SDUs studerende i forbindelse med at engagere og informere dem omkring de muligheder, som der venter på dem! Opgaverne vil være forskellige for hvert semester, hvilket er med til at udfordre vores frivillige på den helt rigtige måde, så de kan udvikle sig, gøre sig erfaringer på nye områder og styrke deres kompetencer uden for studiet.

Karriereambassadørkorpset

I 2012 udviklede SDU RIO, Research & Innovation Organisation, et frivilligt karriereambassadørkorps, som skulle repræsentere organisationen og de studerende på Syddansk Universitet på tværs af campusbyerne. Formålet med vores frivillige var og er stadig at sprede budskabet omkring de tilbud, som vi tilbyder de studerende. Vores frivillige er derfor med til at hjælpe sine medstuderende på tværs af studieretninger og fakulteter! 

Vi ser vores frivillige, som en vigtig brik i vores puslespil. Som frivillig hos os er man ude i marken for at skabe en dialog med sine medstuderende. De sørger blandt andet for at de studerende bliver gjort opmærksomme på de tilbud og ikke mindst arrangementer, som afholdes netop for dem. Vores frivillige markedsfører og kommunikerer disse tilbud og arrangementer på et niveau i øjenhøjde med de studerende. Vi går meget op i, at vores frivillige har en stemme og kan give inputs til organisationens arrangementer, da de har en idé om hvordan man når ud til de studerende, som dem selv.

I dag har vi 20-25 frivillige spredt ud på fire af SDUs campus lokationer: Odense, Kolding, Sønderborg og Esbjerg. I Odense har vi et ungt team, som er smilende, ansvarsbevidste, gode til at tage teten og som gerne vil give en hjælpende hånd både før, under og efter vores arrangementer. Teamet består af både danske og internationale studerende. 

 

Hvorfor være frivillig hos SDU RIO?

Vi tilbyder vores frivillige en mulighed for at møde andre studerende, som er lige så engagerede som dem selv. Dertil er det også en god chance for dem at udbygge deres netværk. Udover at få netværket med sine medfrivillige er der også mulighed for at netværke med og positionere sig overfor virksomheder. Ikke nok med det sørger vi også for et diplom samt eksklusive arrangementer, som kun er for vores frivillige. Det omhandler blandt andet virksomhedsbesøg, sociale arrangementer, workshops, og CV samt ansøgningsevents. Dette er vores tak for deres hårde arbejde!

Men vi forventer til gengæld 16 timers ulønnet frivilligt arbejde pr. semester fra deres side. Vi kræver, at man er aktivt deltagende som frivillige hos os, hvorfor man bør være bygget af vilje, motivation og en lyst til at gøre en forskel. Her ligger det i at få mulighederne kommunikeret ud til de studerende og hjælpe dem videre på sin vej. Derfor vil de privilegier, som vi tilbyder vores frivillige, kun være for dem, som opfylder kravene for deltagelsen i det frivillige arbejde. Hvis du ønsker at være en del af teamet, bør du derfor gøre dig nogen tanker omkring omfanget af det frivillige arbejde i forhold til de krav, som vi sætter, samt hvorvidt du har tid og lyst til at lægge kræfter i det. Vi går op i at have et engageret team af frivillige, som har viljen og lysten til at givende en hjælpende hånd! 

 

 

Hvis du vil høre nærmere omkring det at blive karriereambassadør!

Kontakt Jesper Rotvig Jensen på jero@sdu.dk, hvis du kunne være interesseret i at blive en del af et fantastisk team. Vedhæft dit CV og en ansøgning. I forbindelse med ansøgningsprocessen, vil man blive kaldt ind til en samtale hos den ansvarlige for karriereambassadørerne.

Da vi løbende søger nye frivillige karriereambassadører, er der ikke en deadline.

 

Sidst opdateret: 22.02.2023