Skip to main content

 "We are the first generation to feel the effect of climate change and the last generation who can do something about it."

Barack Obama

 

Hvad er Below Zero?

Talentprogrammet Below Zero udstyrer dig med de nødvendige værktøjer og kompetencer i forhold til at starte din egen startup med fokus på bæredygtighed. Helt konkret lærer du at handle og tænke bæredygtigt, ligesom du vil arbejde med udviklingen af innovative løsninger, som kan bidrage til at reducere CO2-udledning.

Som led i programmet kan du – afhængigt af din interesse – for eksempel arbejde med de store CO2-udlederes problemstillinger, bevaring eller genopretning af naturområder, skabelsen af CO2-neutrale produkter eller ny banebrydende, bæredygtig teknologi. Mulighederne er mange. Det er op til dig at afgøre, hvilket aftryk du vil sætte. 

Vi har sammensat et praksisorienteret program, hvor du vil gennemgå alle de nødvendige steps med hensyn til at udvikle din egen bæredygtige startup. På den måde kan du bidrage til at reducere CO2-udledningen! Men du er slet ikke alene i denne proces. Din rejse ind i den entreprenante verden starter i et tværfagligt team, hvor fokus er på henholdsvis idegenerering, udvikling af prototyper, kunsten at rejse kapital gennem pitching, og endelig hvordan du markedsfører dit produkt eller din løsning. 

Ansøg om en plads nu!

Sådan kan du arbejde med planetens og din egen fremtid: 

 • Bliv grundlægger af en  grøn startup allerede under din uddannelse
 • Indgå og arbejd i et tværfagligt team med henblik på at udvikle en forretningside
 • Udvikl dine ansættelses- og jobmuligheder
 • Bestå med en udmærkelse (20 ECTS-point foruden pensum)
 • Få adgang til et budget på 2000 DKK til fremstilling af prototyper mv. 
 • Udvid dit faglige netværk

 

Se tidslinjen for Below Zero

Du kan ansøge om optagelse i Talentprogrammet Below Zero, hvis du:

 • Er tredjeårs bachelorstuderende og kandidatstuderende
 • Er en ambitiøs og dedikeret studerende, som kan håndtere 20 ECTS-point sideløbende med studiet
 • Er interesseret i at udvikle en grøn og bæredygtig forretningside i et tværfagligt team
 • Er studerende på SDU og ikke bagud med dine studier

NB: Programmet foregår på engelsk.

 
Hvordan bidrager vi til din udvikling?

Vi har sammensat et team af danske og internationale forretningsudviklere, miljøforkæmpere og forskere, som guider dig i processen gennem en række workshops. Derudover er det vores ambition at forbinde jeres gruppe med entreprenante studerende på internationale universiteter. Dette med henblik på gensidig support gennem et netværk af ressourcer med fokus på klimaforandringer og bæredygtighed, hvilket vil bidrage til udviklingen af jeres grønne forretningside. 

Du behøver ikke at have en forretningside fra begyndelsen. Gennem Talentprogrammet Below Zero lærer du, hvad det vil sige at være entreprenør. På den måde opdager du, hvilke forretningsmuligheder der findes inden for klimaforandringer. Og du bliver støttet hele vejen igennem af tilknyttede mentorer, som løbende vil coache dig i forretningsudvikling.

 

Hvor og hvordan?

Talentprogrammet Below Zero finder sted på Campus i Odense. Derfor kompenseres rejseomkostningerne for de deltagende studerende fra de øvrige SDU campusbyer. 

Som deltager i Talentprogrammet Below Zero modtager hvert team 2.000 DKK til skabelsen af prototyper mv. Som gruppe skal I være forberedte på de scenarier, som entreprenører og startups kan løbe ind i undervejs:

 • Succesoplevelser 
 • Fejltagelser
 • Det at starte forfra
 • Nødvendigheden af bæredygtige løsninger

Afslutningsvis skulle du gerne have tilegnet dig et entreprenant mindset og brugbar viden. Dette i form af et indblik i grøn vækst, bæredygtighed og klimaforandringer. Derudover skulle du gerne være del af et team, hvis målsætning er at videreføre den grønne, bæredygtige forretningside. Efter at have deltaget i Talentprogrammet Below Zero vil du formegentlig have udviklet et solidt netværk, som kan komme dig til gode i fremtiden. 

 

 

Tidligere erfaringer: Hydrovertic og Mewalli

Har du tidligere hørt om Talentprogrammet på SDU?  Below Zero er det nye Talentprogram!  Selvom det gamle Talentprogram ikke var eksklusivt fokuseret på grøn vækst, sprang flere startups ud med netop dette fokus. Læs mere om  Mewalli og Hydrovertic herunder, og få et indblik i deres oplevelser. 

 

Hydrovertic: 

 

 

” Det at have mulighed for at arbejde og skabe noget i et team på tværs af uddannelsesretninger og campusser gav os i virkeligheden mulighed for at fokusere på vores passion for bæredygtighed og det at skabe noget. Det betød desuden, at vi kunne udvide vores horisont enormt meget”

Jacob Copeland, grundlægger af startuppen Hydrovertic og ingeniørstuderende på det tekniske fakultet ved SDU. 

 

Mewalli:

 


”Frederikke og jeg mødte hinanden i forbindelse med talentprogrammet i 2018. Det var begyndelsen på vores rejse, hvor vi har startet Mewalli. Vi udvikler bæredygtige og bionedbrydelige engangsbind. Vi har en investor, og vi vandt titlen ’Årets klimaentreprenører’ (250.000 DKK) til KlimaBoost 2021, og vi deltager i finalen i programmet ’Min ide – Vores mission’ på TV2”

Simone Westergaard, Sports Science and Health studerende ved SDU og grundlægger af Mewalli. 

FAQ Below Zero

Under programmet vil fokus være på udvikle grønne startups på kort tid. For at kunne gøre dette med succes, lærer vi at udvikle kompetencer og færdigheder i en række aktiviteter som: Idéudvikling, Forretningsudvikling, hurtig fremstilling af prototyper, samskabelse, Growth Hacking, Marketing og Salg.
Aktiviteterne finder sted fra oktober til juni og er et frivilligt program. Det betyder, at aktiviteterne for programmet vil blive udført i tillæg til kurserne i studieordningen for de studerende. Workshopsene finder sted i weekender. Yderligere arbejde kan planlægges af de studerendes Startups i deres egen fritid.

Progrmmaet udgør en arbejdsbyrde på 20 ECTS, hvilket er 12 timer om ugen. ECTS tildeles efter afslutning af uddannelsen og er frivillige ECTS. Det betyder, at pointene ikke kan byttes til andre kurser. I stedet dimitterer den studerende med 20 ECTS udover de ECTS den primære uddannelse udgør. Efter endt uddannelse resulterer disse 20 ekstra ECTS i en særlig anerkendelse tildelt med graden.

Vi leder efter ansøgere, der i oktober 2022 vil være i 3. år af deres bachelorgrad eller være i gang med kandidaten. Desuden søger vi studerende der brænder for iværksætteri, klimaforandringer og bæredygtighed, og som har et stort potentiale og ambitioner om at starte en ny satsning. Studerende må ikke være forsinket i deres studier. Det er vigtigt, at de studerende kan deltage i alle aktiviteter. Derfor vil studerende, som har været et semester i udlandet eller været i praktik, ikke have mulighed for at deltage.

I år er vores ansøgningsfrist den 16. september. Kort efter vil vores dommerpanel gennemgå ansøgninger, og derfra vil de udvælge 50 studerende til en optagelsessamtale. Efter samtalen med programmets ledere udvælges de sidste 35 deltagere. Udvælgelsen sker i to trin. For det første skal kandidaterne opfylde grundlæggende krav (ingen studieforsinkelse, bestået 2. år på bacheloren, og være i Danmark). For det andet vil vi se på erfaringer, ambitioner og kandidaternes potentiale til at starte en Startup i løbet af Talentprogrammet.

Deltagerne i Below Zero  får en særlig anerkendelse sammen med deres uddannelse ved rettidig eksamen. Programmet sigter mod at give deltagerne mulighed for at opgradere med en grøn Startup med fokus på afkarbonisering af planeten. 


_____________________________

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make” 

Jane Goodall

_____________________________

 

Make the world cool, again!

Ansøg om din plads nu!

SDU RIO Syddansk Universitet

 • Campusvej 55
 • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 15.08.2022