Skip to main content
SDUkarriere

Studiejob, praktik og speciale - din karriere

Du har mange muligheder for at tage hul på din karriere, allerede mens du er studerende

Studiejob

Lige meget hvilket slags studiejob du har (eller gerne vil have), er det noget, du kan skrive på dit CV. Det giver værdi, lige meget om du er kasseekspedient eller kommunikationsstudentermedhjælper.

Selvom du ikke laver det, du ønsker at beskæftige dig med, når du er færdiguddannet, så kig dig omkring i virksomheden og få inspiration. Studiejobbet er også et godt afsæt til at få udvidet dit netværk – hvilket er en vigtig kilde i din fremtidige jobjagt og måske kan give dig adgang til flere nye muligheder.

Studiejobbet giver dig også mulighed for at blive klogere på, hvad der er vigtigt for dig i et fremtidigt job og hvilke opgaver du gerne vil arbejde med.

 

Hvilke arbejdsopgaver synes du, kunne være spændende at arbejde med?

 

Vil du have et studiejob, der er relevant for din uddannelse, kan du finde inspiration til, hvor du kan søge i SDU's jobbank. Du kan også få hjælp til, hvordan du søger jobbet under Alt du skal vide om jobsøgning.

 

 

Praktik eller projektforløb

Praktik er din mulighed for at få prøvet teorien fra studiebøgerne af.  En periode i en virksomhed giver dig ny inspiration og nyt netværk – og så er det godt at kunne skrive et praktikophold på CV'et.  

Virksomhederne er glade for studerende, som kommer med friske øjne og nye ideer til, hvordan opgaver kan løses. Derfor er mange virksomheder også interesserede i projektforløb med studerende.

Du kan altså sætte teori i spil i praksis, enten i en praktik eller i et projektforløb i forbindelse med en større opgave for eksempel dit speciale eller bachelorprojekt.

Hvilken metode eller teori synes du kunne være spændende at arbejde med i et projektorienteret forløb eller i en praktik?

 

Find opslag og bliv inspireret i Jobbanken. 

 

 

Aftaler for praktik og projektorienteret forløb

Både praktikforløb  og projektforløb skal godkendes af universitetet.

Et praktikforløb varer i to til seks måneder med opstart i september eller februar og er typisk ulønnet. Der kan være stor forskel på praktikkens længde, så spørg på din uddannelse. 

Når du har lavet en mundtlig aftale med virksomheden, skal I have en skriftlig aftale. Afhængigt af hvordan det foregår på dit studie, skal du sende aftalen med din ansøgning om praktik eller projektforløb til dit studie. Det kan også være, at du får brug for en NDA (fortrolighedserklæring). Se skabelonerne her:

Hent aftalen for projektorienteret forløb (word)

Hent aftalen for projektsamarbejde.

Bemærk! SDU er ikke part i disse aftaler.

Hent NDA/fortrolighedserklæring (word)

Bemærk! Alle NDA-aftaler skal underskrives og sendes til contracts@sdu.dk for gennemgang og juridisk godkendelse inden underskrift fra SDU.

Frivilligt arbejde

Ligesom studiejob er frivilligt arbejde en god mulighed for at få erfaring at skrive på dit CV samt udvide dit netværk. Nogle gange kan du endda få mere ansvar end i en praktik eller i et studiejob.

Derudover får du mulighed for at prøve dig selv af i forskellige situationer og dermed blive klogere på dig selv, og hvad du gerne vil – men lige så vigtigt, hvad du ikke vil.

Find et frivilligt arbejde på frivilligjob.dk.

Næste skridt:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 07.04.2022