Skip to main content
RUST
Nyheder

”Ræk ud, hvis du har brug for hjælp”

Hverdagen som studerende kan være fyldt med udfordringer, om end det er eksamensangst, eksistentielle problematikker, stress eller problemer med socialt samvær. Der kan være mange grunde, og det er vigtigt at snakke om det. På SDU findes Forskningsklinikken, hvor man som studerende kan være med i et gratis samtaleforløb hos psykologistuderende.

Af Søren Møller, 12-06-2024

På billedet ses Tatiane Fiskerstrand og Johan Eller som er i praktik ved Forskningsklinikken på SDU, hvor de arbejder for at skabe et støttende miljø for de studerende. Hverdagen som studerende kan være fyldt med udfordringer, om end det er eksamensangst, eksistentielle problematikker, stress eller problemer med socialt samvær. Der kan være mange grunde, og det er vigtigt at snakke om det. På SDU findes Forskningsklinikken, hvor man som studerende kan være med i et gratis samtaleforløb hos psykologistuderende.

I en presset hverdag kan man som studerende på SDU, såvel som andre steder, stå over for en masse udfordringer. Måske er det svært at være flyttet til en ny by, at skulle præstere i mange forskellige arenaer, eller også presser ensomheden og eksistensen.

 

Nogle gange kan det hele bare blive lidt for meget, og man kan ende i en situation, hvor man som individ har brug for at snakke med nogen fagligt kyndige om det, uanset årsagen til samtalen.

 

Alt dette og mere til, er noget som de kan hjælpe med på Forsknings- og Uddannelsesklinikken. Her er de dygtige psykologistuderende i praktik, som er klar til en snak.

 

Er udfordringerne eller spørgsmålene mere relateret til studiet, kan man henvende sig til Studie- og trivselsvejledningen eller til Studenterrådgivningen.

 

Gratis samtaleforløb

 

Alle studerende på SDU – med undtagelse af psykologistuderende – kan indlede sig i et samtaleforløb ved Forsknings- og Uddannelsesklinikken. Samtalerne er af en varighed på typisk 45 minutters tid. For at sikre det bedst mulige forløb, bliver praktikanterne undervejs vejledt af autoriserede, erfarne psykologer.

 

Der bliver lagt stor vægt på fortrolighed og respekt, og derfor arbejder praktikanterne ud fra de etiske principper for nordiske psykologer, hvilket blandt andet indebærer tavshedspligt.

"Det vigtigste er virkelig bare, at hvis man tænker, at man har brug for hjælp, så må man bare spørge om hjælp. Så skal vi nok hjælpe," siger Johan Eller og Tatiane Fiskerstrand, og understreger vigtigheden af at have en mulighed for støtte og hjælp.


Sådan indleder du et samtaleforløb

 

Hvis man ønsker et samtaleforløb, kan man skrive til Forskningsklinikken@sdu.dk – her er det på grund af datasikkerhed vigtigt at man bruger sin studentermail. Ellers kan man ringe på +4593507143 tirsdag og torsdag mellem klokken 9 – 10. Link til klinikken findes her (https://mitsdu.dk/da/samtaleforloeb).

 

Herefter er der en telefonscreening, hvor Forsknings- og Uddannelsesklinikken får mere at vide om klienten, for at vide, om de kan tilbyde den rigtige hjælp. Efter telefonscreeningen bliver man inviteret til en visitationssamtale, hvor målet er at forstå hvad end klienten har på hjertet og hvordan det passer til de samtaleforløb klinikken tilbyder.

 

Forsknings- og Uddannelsesklinikken samarbejder på kryds og tværs med forskellige instanser på SDU og kender også til andre hjælpetilbud. Så hvis Forsknings- og Uddannelsesklinikken ikke er et egnet tilbud, kan man eventuelt blive anbefalet et andet sted som kan hjælpe.

 

Der er ikke nogen begrænsninger for antallet af samtaler, så længe klienten har brug for det. Klinikken holder dog sommerlukket fra juli til sidst i august og vinterpause i januar og februar i forbindelse med opstart af nye praktikanter. Man kan stadig kontakte klinikken via mail når der afholdes pause.

 

I klinikken indsamles data, som bidrager til forskning og uddannelse af psykologistuderende i klinikken. Det betyder, at alle samtaler videooptages. Man udfylder spørgeskemaer i starten, undervejs og ved afslutningen af et forløb. Skemaerne hjælper de psykologistuderende med at tilrettelægge forløbet på den bedste måde. Klinikken ligger i den nye SUND bygning på SDU ved Institut for Psykologi.

Redaktionen afsluttet: 12.06.2024