Skip to main content

Hvor meget barsel kan du få?

Barsel som fødende

Hvis det er dig, der skal føde, har du ret til barsel i 1 semester regnet enten fra det semester, hvor fødslen finder sted eller regnet fra det umiddelbart efterfølgende semester.  

Barsel som partner til en fødende

Er du partner til en fødende, har du ret til barsel i 1 semester enten i det semester, hvor fødslen finder sted eller det umiddelbart efterfølgende semester. Er begge forældre studerende, kan partnerens barsel  både ligge indenfor samme periode som den fødendes barselsperiode, og den kan ligge i umiddelbar forlængelse den fødendes barselsperiode.

En periode for barsel kan ikke ændres, når først den er tildelt

Når du først har fået tildelt perioden for din barsel, kan perioden ikke ændres. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Studenterservice, hvis du har spørgsmål om SU, Optagelse, SDU international, Syddansk Elite, Efter/videreuddannelse, SPS og andre services på SDU.

Kontakt vejledningen på dit fakultet eller studie, hvis du har brug for specifik viden knyttet til dit studie f.eks. viden om din studieordning eller, hvis du skal skrive en dispensationsansøgning. 

Kontakt Studie- og trivselsvejledningen hvis du har brug for vejledning omkring generelle forhold på dit studie såsom studieteknikker, trivsel eller udfordringer med at finde ud af, hvem du skal kontakte for at få hjælp og vejledning. 

Sidst opdateret: 12.01.2024