Skip to main content

Referencehåndteringsværktøjer

Referencer i Word

Det mest enkle program til at håndtere dine referencer, er integreret i Word under fanen "Referencer". Har du først oprettet en reference dér, kan du genbruge den, både i samme dokument, eller i nye dokumenter.

I videoen herunder kan du lære mere om, hvordan du kan bruge referencefunktionen i Word.

Nogle synes at Words funktion er lidt for håndholdt eller oplever, at de tilgængelige referenceskabeloner er forældede. De vælger derfor at bruge et referencehåndteringsprogram. På SDU har vi licens til programmet Endnote.

Endnote

Som studerende ved SDU har du gratis adgang til programmet EndNote (desktop version). Du kan følge vores Endnote-guide for at installere og lære at bruge programmet. Når du har gennemgået Endnote-guiden, kan du ved behov tilmelde dig en af vores Endnote-workshops. Du kan også fordybe dig i EndNotes officielle guide.

Andre referencehåndteringsprogrammer

Der findes også andre referencehåndteringsprogrammer fx Zotero og Mendeley, som i deres basisversion kan downloades gratis fra nettet. SDU har ikke licens til Mendeley, men Zotero er open source og kræver ikke licens. Biblioteket tilbyder kun overordnet support til disse to programmer.

Eftersom SDU ikke har databehandleraftale med hverken Zotero eller Mendeley, kan programmerne mangle funktionalitet i Word, hvis computeren har en SDU-installeret Officepakke.

Kontakt

For rekvirering af målrettede kurser eller yderligere information kontakt os på Endnote-supportens mail.

Lær Endnote fra sofaen

- og få styr på dine referencer.

GÅ til Endnote-guiden

Sidst opdateret: 28.05.2022