Skip to main content

Referencehåndteringsværktøjer

Referencer i Word

Det mest enkle program til at håndtere dine referencer, er integreret i Word under fanen "Referencer". Har du først oprettet en reference dér, kan du genbruge den, både i samme dokument, eller i nye dokumenter.

I videoen herunder kan du lære mere om, hvordan du kan bruge referencefunktionen i Word.

Nogle synes at Words funktion er lidt for håndholdt eller oplever, at de tilgængelige referenceskabeloner er forældede. De vælger derfor at bruge et referencehåndteringsprogram. På SDU har vi licens til programmet EndNote.

EndNote

Som studerende ved SDU har du gratis adgang til programmet EndNote (desktop version). Du kan følge vores EndNote-guide for at installere og lære at bruge programmet. Når du har gennemgået EndNote-guiden, kan du ved behov tilmelde dig en af vores EndNote-workshops. Du kan også fordybe dig i EndNotes officielle guide.

Andre referencehåndteringsprogrammer

SDU's bibliotek anbefaler, at man bruger Endnote, da det er det program, som SDU har licens til, og dermed det program, der giver den bedste funktionalitet.

Der findes også andre gode referencehåndteringsprogrammer fx Zotero , Mendeley og Citavi, som i deres basisversion kan downloades gratis fra nettet. Vil man benytte et af de programmer, vil man dog især mangle den funktionalitet, som skal bruges i Word.

Det skyldes 1) at SDU ikke har licens og/el. databehandleraftale med programmerne, og derfor er ad-inn-funktionerne i Word m.m. ikke godkendte af SDU. Og 2) at langt de fleste SDU-studerende og -ansatte benytter SDU 's licens til Office-pakken. Derfor vil det være SDU's indstillinger, der gælder i Word.

Hvis du vil benytte gratisudgaver Zotero, Mendeley eller Citavi, vil du få den bedste funktionalitet ved at benytte en privatlicens til Office.

Kontakt

For rekvirering af målrettede kurser eller yderligere information kontakt os på Endnote-supportens mail.

Lær EndNote fra sofaen

- og få styr på dine referencer.

Gå til EndNote-guiden

Sidst opdateret: 07.06.2024