Skip to main content
Kultur

Kærlighed, mord og Shrek: Den perfekte guide til en valentines filmaften.

Valentinsdag er i dag. Dagen hvor vi fejrer kærligheden til vores partner. Dagen hvor butikkerne lokker dig med hjerteformede chokolader. Blomsterbutikkerne har fyldt op og det dufter nede i gaderne.

Af Jeppe Seiding Olsen, , 13-02-2024

Men… hvad skal vi lave med vores partner, som vi er sammen med hver evig eneste dag alligevel? Hvordan opfinder man lige den dybe date tallerken?

Måske behøver vi egentlig ikke at gøre så meget. For kærligheden kan sagtens spire, når man bare ligger fladt på sofaen sammen med en pizza, lidt bland selv, halvsnavset nattøj og en god film på fjernsynet. Men til dig der ikke engang orker finde ud af hvilken film der skal på i dag. Dig der har så lidt overskud til at gøre noget ekstra for din partner. Her er en liste til dig med gode valentines film.

1. My bloody Valentine: til dig der er kærester med en seriemorder 3/6 chokoladehjerter

Magnus fra RUST-podcasten Filmdykkerne, har anbefalet denne. Selvom den har 5.4 stjerner på IMDB, så vælger jeg alligevel at stole på ham. Jeg kan se den handler om en mand der hedder Tom, der kommer tilbage til sin landsby, hvor der var en massakre for 10 år siden på valentinesday. Alle tror han er seriemorderen, men alligevel er der en enkelt dame, der som den eneste tror, han ikke er morderen. Så lige pludselig kommer den rigtige morder tilbage. Så hvis dig og din partner godt kan lide mørkeland, eller hvis du elsker seriemordere, måske din partner er en seriemorder, så se den.

2. Mean Girl: til dig der holder valentines med veninden 3/6 chokoladehjerter

Sarah Vase, underholdningsredaktør, siger at alt er en anledning til at se Mean Girls. Jeg har ikke selv set den, og ved ikke om jeg kommer til det. Jeg forestiller mig den er god, hvis du holder valentinsdag med din bedste veninde. Her er Vases take.

En valentinsfilm? Nok ikke i den traditionelle forstand, hvor både Halloween og Juletiden nok får lov til at fylde mere end Valentinsdag. Men ikke desto mindre er der masser af drama tilsat noget kærlighed - også til matematikken. Tag rejsen tilbage til en High School i ægte 00’er stil med masser af lyserødt, fake love, real love og flere sætninger, der ikke var gået i dagens samfund. Altid masser af underholdning og 4 julestokke til Glen Coco. You go, Glen Coco!

3. Titanic: til parret i et trekantsdrama 4/6 chokoladehjerter

Hvis du kan lide, at se folk der dør og katastrofe, men din partner er mere til romance og at tegne dig nøgen som en fransk pige/mand/andet. Så er det her den perfekte film for parret, der er komplet modsat. Men husk det kun er en fordel for modsætninger tiltrækker. Der er både de lidt mere intime scener, men også action, når (SPOILER ALERT) skibet synker og de bliver jagtet af en jaloux mand med en pistol. Også perfekt til det par, hvor der er en jaloux ekskæreste, der stalker dem.

4. Notting Hill: til parret der er lige efter bogen 3/6 chokoladehjerter

Jeg kan huske, jeg har set den her film. Den var okay god. Jeg kan huske den starter med at Hugh Grant er i en bogbutik. Derfra faldt min koncentration lidt. Jeg mener der er en scene, hvor han forsøger at stoppe hende på vej mod lufthavnen. Eller hvad? Måske er det en anden romcom. Er den scene ikke i alle romcoms?

5. Shrek: Til dig der ligner en trold, men alligevel er elsket 6/6 chokoladehjerter

Nu til en film jeg kender og husker godt. Min egen stærkeste anbefaling, som jeg helt sikkert selv sætter på. Shrek 1. For Shrek er symbol på, at kærlighed kender ingen grænser. Shrek og Fionas kærlighedshistorie er et stærkt symbol på, at selvom du er, eller føler dig som, en lugtende og uhygiejnisk grøn trold, eller en prinsesse fanget i et tårn, så er kærligheden alligevel til at finde og sammen kan i overvinde de umulige odds på trods af jeres forskelle.

For slet ikke at snakke om den sideløbende romance mellem æsel og dragen, der bærer de samme tematikker. Og også er et symbol på, at du selv som et lille æsel kan få en stor og mægtig drage, så længe du har en masse charme og humor. Shrek oser af romantik hele vejen rundt, og er nok den bedste film man kan se på valentinsdag

Redaktionen afsluttet: 13.02.2024