Skip to main content
kultur

Ugens tip: Sand

Denne uges tip fungerer lidt som en opfølger på vindersangen fra det danske melodi grand prix. Efter Sabas sejr har der været ekstremt meget omtale om kunstneren og hendes sang. Her er the tea, så du er up to date på hvordan Danmarks chancer ser ud til Eurovision 2024.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 25-02-2024

Saba er blevet bombarderet med kommentarer på hendes sociale medier, om hvor frygtelig en person hun er, fordi hun ikke har valgt at boykotte Eurovision. Dette sker pga. Israels deltagelse i konkurrencen. Der er jo, no shit, en del knas ift. Israel, så ifølge de kritiske kommentarer, vælger Saba at ”hvidvaske folkedrabet i Gaza” ved at deltage i Malmø.

På hendes Instagram har Saba meddelt at på trods af kritikken og tragedien i Gaza, har hun valgt at deltage til Eurovision. Saba har dømt hendes repræsentation som brun, queer, adopteret kvinde med psykiske udfordringer som værende relevant nok til at retfærdiggøre hendes beslutning.

Hun nævner også hvordan Gaza situation ikke kan lægges på hendes skuldre alene, hvilket jeg er helt enig i.

Hvis du har kritik til Eurovision og dens inkludering af Israel, så kontakt deres officielle kanaler. Kime dem ned. Deltagernes eneste magt er at nægte at træde på scenen, hvilket er meget at forlange for en up-and-coming kunstner der har fået sit livs mulighed.

Saba skal helt sikkert til Eurovision, særligt fordi hendes sang Sand faktisk gør det rigtig godt hos fans. Jeg har spottet mange eurovision fan kanaler, og stort set alle har placeret Sand i top-10, hvortil en større del har placeret den på en 2. eller 1. plads. Det er selvfølgelig ikke en garanti for sådan en placering, men eftersom juryen allerede er glad for Sand, så vil et skub fra fans virkelig kunne gøre en del for sangens placering til semifinalen og finalen selv.

Så hvis ikke du har lyttet til sangen før, eller ikke har lyttet siden melodi grand prix, så tag lige og lyt til Sand igen. Den gror virkelig på dig, det kan jeg love. Hvem ved, har vi faktisk en reel chance for en sejr til Eurovision??? Hvis du spørger mig her i the early game, så ja.
Redaktionen afsluttet: 25.02.2024