Skip to main content
kultur

Ugens tip: Pearl

Har vi ikke alle sammen lyst til at slå hele vores familie ihjel en gang i mellem?

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 21-04-2024

Sidste uges tip var X: en fantastisk gyserfilm der var begyndelsen på en sindssyg trilogi. I denne uge anbefaler jeg Pearl, som er en hel unik oplevelse.

Hvis du slet ikke har hørt lydklip fra titelkarakteren Pearl, såsom: ”No I’m a star! PLEASE I’M A STAAAR!!!!”, ”I’M MARRIED!”, eller den gode gamle “No! Why are you leaving me if I didn’t do anything wrong, I don’t understand I thought you liked me!”, hvilken sten har du så levet under? Og ved du hvad, tag tilbage under stenen, du fortjener ikke dette kunstværk.

Fint, du får en chance til. Pearl fortæller historien om en speciel gammel dame, før hun blev gammel, men hvor hun stadig er en tosset pige.

Pearl vil gerne være en showgirl og danse sammen med de andre smukke piger, som hun ser på det store lærred, hvilket er utroligt relaterbart. Pearl’s familie består dog af en lammet far, en træls mor og en mand i krig. Mens hun passer sine pligter på familiens gård, kan hun ikke lade vær med at tænke: Hvad nu hvis de alle bare døde?

Mia Goth spiller igen hovedrollen som Pearl, og hun er skræmmende talentfuld til det. Hvis ikke du ser hende i dine mareridt, så må du allerede være godt død indeni.

Pearl er en film der får sat en masse myrekryb i gang hos seeren. Hendes historie er så voldsom, men samtidig så tilbageholdt i en lokal scene. Denne film illustrerer virkelig konceptet af at gå så langt, at der ikke rigtig er en vej tilbage, så nu er det alt eller intet. Og Pearl vil have alt.

Så tjek Pearl ud, og for guds skyld, så se hele slutkrediteringsscenen færdig.

Redaktionen afsluttet: 21.04.2024