Skip to main content
kultur

Ugens tip: Fat noget i letbanen

Vi ryster posen her i Ugens tip-afdelingen, så nyd nu 5 fede tricks til hvordan du kan bruge Odense letbane bedst muligt – og hvordan du undgår at være en pestilens for de andre passagerer.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 16-10-2023

Hvis du troede, at Odense letbane var færdig med at fylde i nyhedsmedierne, så kan du godt tro om. Jeg kommer dog ikke til at snakke om selve letbanen, men derimod dens forfærdelige passagerer og deres kollektive mangel på social intelligens.

 1. Vent med at gå ind i letbanen, indtil de andre har fået lov at gå ud.

  Hvor længe har DSB eksisteret? I over 100 år? Okay, så burde alle jer under 100 snart kende den helt almindelige skik, der gælder ved ind- og udstigning af toge. Stop med at gå ind i folk, når de prøver at undslippe letbanen! Måske er du helt vildt fucking spændt på at skulle ud og køre? Måske sker der ikke så meget i din hverdag? Men jeg skal og vil ud, og hvis du forsætter med at skubbe mig indad, så skal jeg nok skubbe dig dobbelt så hårdt udad, så du misser din afgang.

 2. Flyt din taske.

  Hvorfor skal jeg stå og lege gymnast på balancebommen, mens din taske sidder trygt på et sæde? Få den væk fra mit åsyn, og lade mig sidde ved siden af dig. Tro mig, jeg har heller ikke lyst til at sidde ved siden af en fremmed, men det må vi begge komme over altså.

 3. Din cykel er ikke mere værd end andres komfort.

  Hvorfor cykle på din cykel, når du kan tage den med i letbanen i stedet? Seriøst, jeg fatter ikke jer cykelfolk. Er meningen med jeres cykling ikke, at I kan føle jer seje og overskudsagtige? I er i hvert fald ikke seje, når I bringer jeres klamme beskidte cykel med ind, og beder 3 trætte mennesker om at flytte sig, så I kan stå og prale med jeres upraktiske beslutninger. Jeg er ligeglad med, at letbanen har markeret sæderne til at være prioriteret til cykler og barnevogne. Hvis du kommer ind i letbanen, og beder en flok mennesker flytte sig, så du kan stille din cykel på ”sin plads”, hvortil du så kører 2 stop og stiger ud igen, så skal du virkelig genoverveje din placering i samfundet, for du burde placeres i en fængselscelle. #BasedOnTrueEvents #JegGlemmerDigAldrig

 4. Ingen musik eller telefonsamtaler på højtaler.

  Hallo? Hvorfor er folk så komfortable med at begå social faux pas nu om dage? Måske tænker du; ”Christoffer, hvorfor skal du bestemme hvad der er socialt acceptabelt?”. Jamen det fordi, at jeg er perfekt og ingen fejl laver. Der er dog overraskende mange, der laver den fejl at tro, at vi andre er interesserede i at høre deres musiksmag eller personlige samtaler. Jeg skal ikke høre din lortemusik på vej hjem fra arbejde eller Uni, og din telefonsamtale er ikke en del af min morgenrutine. Hvis du ikke har råd til høretelefoner, så gå rundt i stedet, og når du så har sparet op og købt et par høretelefoner, som du kan bruge, så kan du komme tilbage til letbanen igen.

 5. Ik’ lav en scene hvis du får en bøde.
  Du valgte selv at være en lille beskidt kriminel og køre uden billet, så spiller du overrasket? Selvfølgelig får du en bøde! Jeg gider heller ikke betale hver eneste gang, at jeg kører med letbanen, men altså sur røv. Jo mere du ter dig, mens du får din bøde, desto mere fryder jeg mig over, at du fik den til at starte med. Læs eventuelt tip nummer 4 igen. Rejs på gåben indtil du har råd til høretelefoner OG en billet. Så kommer vi alle til at have en mere smooth oplevelse. Fordi det er altså akavet at se nogen få en bøde, så please stop med det, så jeg ikke skal krumme tæer. #AwkwardMoment #ThatHappened

Sådan mand! Nu har du fået 5 fede tricks, og kan med sikkerhed være meget mindre irriterende på dine ture i letbanen. Tillykke!

Redaktionen afsluttet: 16.10.2023