Skip to main content
RUST
Kultur/Nyheder

Ugens tip: EU-valget 2024

Det er snart tid til at sætte sit kryds, men har du nogen idé om, hvor dit skal stå?

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 05-05-2024

Det var helt tilbage i 2019, hvor vi sidst skulle træffe det vigtige valg om EU’s fremtid. Nu er det endelig tid igen til, at du kan få din stemme hørt, og forhåbentlig sikre Danmark, EU og resten af verden en bedre fremtid.

Men hvem skal man stemme på? Hvad skal der stemmes om? Hvordan skal jeg lige overskue alt det her ovenpå alt andet i mit liv? Der er eksamener lige om lidt for helvede jo!

Det kan være ufattelig svært at overskue sådan et valg, og jeg ville heller ikke bebrejde nogen for at finde det kedeligt heller. Desværre er EU-valget pokkers relevant for dig og mig, så selv den mindste indsats kan gøre en forskel.

Hver gang der kommer et valg, så er alle nyhedsmedierne ude med deres personlige kandidat/parti/valg/ whatever test, som skal hjælpe dig til at vælge hvem der skal stemmes på. De kan være rigtig fine, men er de misvisende?

Informationen er kommet ud med deres egen valgtest, som de mener har en helt unik vinkel til sig.

” Vi har ikke en kandidattest som de andre. Vores valgtest er baseret på afstemninger i parlamentet. Prøv den, og find ud af, hvem du er mest enig med, ud fra hvad de stemmer – ikke hvad de lover”Informationen, 2024.

Det lyder jo meget lovende, og samtidig lidt spændende og flabet… jeg elsker det. Det er jo også en god pointe. Hvorfor stemme på hvad folk siger, hvis man kan stemme på handling i stedet?

Så jeg vælger altså at lægge linket til testen her forneden, og så kan jeg kun opfordre til lidt individuel research. HUSK også at disse tests skal fungere som guides, så det kan være en god idé at tage et par forskellige af dem.

Jeg glæder mig til d. 9.  juni, hvor jeg skal ned og lade min stemme høre, hvor romantisk, så husk at undersøge dine muligheder i god tid. Det er teknisk set lige rundt om hjørnet.

Link til Valgtesten

Redaktionen afsluttet: 05.05.2024