Skip to main content
KULTUR

Ugens streamingtip: Wednesday

Forestil dig: Det overnaturlige, who-done-it-mysterie møder en velkendt ærefuld familie, og deres goth datter, der oplever modstand for at være, ja, hende selv. Hvis det lyder interessant, så er der kæmpe sandsynlighed for den nye Netflix serie ”Wednesday” lige er din kop te.

Af Simon Krüger Tagge, webredaktør, , 10-12-2022

Den nye serie, som er instrueret og produceret af bl.a. filmlegenden Tim Burton, omhandler pigen Wednesday. Hun bliver sendt på kostskole af sine forældre, Gomez og Morticia Addams, efter at hun ”forsvarer” hendes bror, Pugsley, der bliver mobbet på deres fælles highschool. Den nye kostskole er ikke nogen normal form for skole. Eleverne består af de sociale udskud - ikke dermed sagt at de ikke kan finde ud af at socialiserer, men nærmere at de døjer med nogle problemer, der gør at de ikke kan omgås andre. Det er dog langtfra de typiske problemer som en 15-årige har, men rettere det faktum at alle elever faktisk ikke er det vi kategoriserer som et normalt menneske. Her går alt fra gorgoner, som forstener alle der ser deres slangehår, til unge varulve, som skal lære at være en del af flokken. 

 

Serien er langtfra dét man typisk anser for at være ”Familien Addams”, da der, modsat forrige film under samme titel, altid har været et stort fokus på det gotiske og groteske i familien. Denne gang bliver det lidt af et teen melodrama, hvor der dog stadig er stor vægt på det mere makabre og dystre, som man kender det fra ”Familien Addams”, men hvor vi primært følger datteren Wednesday Addams og hendes oplevelser med ung kærlighed og venskaber. En af de første karakterer, der bliver introduceret, er den sprudlende roommate Enid, som er Ying til Wednesdays Yang. Hvor Wednesday nyder tordnede regnvejrsdage og døde blomster, skal Enid have solskin og alle regnbuens farver på værelset.

 

Allerede inden Wednesday ankommer på skolen bliver der begået en masse forfærdelige handlinger i området omkring, og meget kort tid efter bliver hun nu inddraget i alle mysterierne der hænger tungt over den mystiske kostskole ”Nevermore Acadamy”. De mystiske ting går hånd i hånd med akademiets historie og tidligere elever, og for hver episode bliver man klogere på hvordan det hele hænger sammen.

 

Serien drager nogle klare paralleller imellem andre serier med samme temaer, såsom ”The Order”, der omhandler nogle unge mennesker, der bliver involveret i det okkulte. Ligeledes kan man sagtens genkende elementer fra ”Harry Potter”, ”Fate: The Winx Saga”, ”Grimm” og ”Supernatural”. Smider man alle de nævnte ned i en gryde og drysser Tim Burton over det, så har man den perfekte blanding, der skaber ”Wednesday”-serien. Alle bokse tjekkes af når det kommer til denne serie, og man kan altså godt være skeptisk når der laves endnu en ny adaption af den velkendte familie. Twistet med at vi oplever Wednesdays kyniske tilgang og point of view gør, at serien er langt mere unik og frisk. 


Skaberne har formået at lave en ungdomsserie om vores elskede Wednesday Addams i en moderne tid, der ikke skriger ”boomer”, og selv når serien debatterer sociale medier, venskaber i det 21. århundrede, kærlighed og åbenbaringer, så vedligeholdes autenticiteten til familiens historie, som dateres tilbage til 1930’erne. Det kan jeg på afslutningsvis kun bifalde. *knips* *knips*

 

”Wednesday” kan ses på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 10.12.2022