Skip to main content
KULTUR

Ugens Streamingtip: Travel Alone Idea

Kan du huske følelsen af melankoli, da du sad på bagsædet af dine forældres bil og lyttede til musik mens regnen faldt – du var stjernen i din egen emo-musikvideo. Denne YouTubekanal bringer den følelse tilbage, dog med en knivspids hygge og tryghed, når du tager med på fantastiske rejser på tværs af Japan.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 06-05-2023

Mange af os studerende har bevæget sig ind i eksamensperioden, så nu er det tid til at benytte alle hjælpemidler, til at komme godt igennem den. Hvis du følger med i Ugens Streamingtip, så ved du nu, at jeg tidligere har anbefalet YouTubekanaler som arbejder med stressreduktion og afslapning, hvilket virkelig kan gøre en forskel for ens mentale stadie.

Tidligere har jeg anbefalet mere traditionelle ASMR-type videoer, hvorimod denne kanals afslapningsfaktor kommer fra en ellers ikke afslappende situation: offentlig transport. Kanalen omhandler en ansigtsløs kameramand, som (primært) fremviser en unik rejserute der strækker sig mellem kanterne af Japan. Fra start til slut vises der minimale forberedelser, selve rejsens struktur og endda priser på alt, hvis man skulle have lyst til at finansiere turen selv.

Den beroligende del kommer ind, idet kameramanden ikke siger noget, men kommunikerer kun gennem valgfrie undertekster. Derfor kommer al lyden fra hvad end der skulle opstå på sådan en rejse, hvilket umiddelbart ikke lyder afslappende, men det kan jeg garantere for, at det helt bestemt er.

Jeg anbefaler egentlig kanalen som helhed, men samtidig har jeg alligevel udvalgt en god startervideo som er linket til forneden. Videoen omhandler et sovetog, hvor man booker en overnatning på et toghotel. Lyden fra skinnerne og den liminale atmosfære er det sygeste afslapnings-/søvnstof.

Jeg synes derfor, at I skal tjekke kanalen ud, idet værdien af kanalen bedst opleves med egne sanser. Måske er det ikke for alle, men giv det en chance, fordi igen – alle midler i brug, når vi skal bekæmpe eksamenspresset.

Link: 

Redaktionen afsluttet: 05.05.2023