Skip to main content
Kultur

Ugens streamingtip: The end of the F***ing World

Hvis du aldrig fik set det her show da det kom ud tilbage i 2017, så har du misset et kritisk emomoment i kulturhistorien. Min teenageangst blev plejet perfekt af The End of the F***ing world, men jeg er sikker på, at din voksenangst også vil elske det.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 14-01-2023

Du skal helt sikkert være klar på en helt bestemt tone, hvis du altså skal nyde denne serie. Hvis du derimod allerede er klar på en trykket stemning med tør humor, så behøver du ikke være alene om det. TEOTFW er en helt unik serie der virkelig har evnen til at trække dig ind i et helt særligt univers af ligegyldighed og meningsløs tilstedeværelse. Fungerende som en hovedpinespille til Netflix’ andet banale skrald er denne serie både enormt bedøvende og et sindsbefriende stof til dem der søger lidt tragisk accept i netop deres streamings plan.

Serien omhandler to unge mennesker og deres manglende tilpashed i deres dagligdag. Vi har Alyssa: En teenagepige med alverdens bekymringer og udfordringer som intet andet menneske på nogen måde ville kunne relatere til. Alyssa er en sjov karakter, idet hendes familiesituation reelt er rimelig til at lukke op og skide i, i hvert fald efter mine standarter, men så er hendes liv heller ikke mere fucked. Hendes mor lægger kun fokus på hendes nye mand og deres nyfødte børn, hvilket er super øv bøv jo bevares, men Alyssas største problem er i virkeligheden nok, at hun ikke rigtig ved hvorfor hun har det største problem med det – hvilket jeg fucking elsker. Vores anden hovedkarakter er James. James er en seriemordernybegynder der leder efter sit første rigtige offer. Hans primære konflikt med hans tilstedeværelse er kedsomhed. Han virker derfor lige så edgy og monoton som Alyssa gør, hvilket resulterer i hendes småforelskelse rettet mod James. De vælger at tage chancen og tager på eventyr sammen, simpelthen bare for at slippe for sin hverdag, eller for at myrde Alyssa.

Jeg tror at denne serie havde den succes den havde på grund af det relaterbare i karaktererne. Hvilket nok også vil være grunden til, at nogle vil se denne serie og ikke bryde sig om den. Enten fordi den fortæller en historie fra perspektivet fra et menneske der simpelthen bare ikke ser det helt fantastiske ved livet, eller også fordi de måske vil kunne genkende sig selv for meget i dem. Uanset hvad de måtte være, så synes jeg stadig, at serien er en chance værdig. Selvom jeg har præsenteret den som værende en smule tung og trist, så har den virkelig nogle af de sjoveste scener og mest spændende momenter. Den føles rimelig tidsløs og relevant for næsten alle aldersgrupper, selvom den 100% er rettet mod seje teenagere.

Så se om The end of The F***ing World er noget for dig, og hvis det skulle være tilfældet, så er der jo faktisk en lige så god sæson 2 der helt sikkert også er et kig værd. Det skal også siges at det er nogle små sæsoner med nogle dejlige korte episoder, så binge løs og nyd den tomgang der medfølger.

The End of the F***ing World kan streames på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 14.01.2023