Skip to main content
KULTUR

Ugens Streamingtip: Sygeplejersken

Normalt hader jeg danske produktioner, men Sygeplejersken er en undtagelse.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 20-05-2023

Sygeplejersken er en af Netflix’s nyeste miniserier, som omhandler sagen om Christina Aistrup Hansen. Hvis du ikke skulle kende til sagen, har jeg valgt at holde plotbeskrivelsen meget vag, men overordnet følger vi en ny sygeplejerske i sit første job – stationeret på Lolland Falster af alle steder. Udover rædslen det er at bo på Lolland Falster, oplever vores hovedkarakter Pernille spøjse tilfælde på hendes nye arbejdsplads – specielt når hun arbejder med sin arbejdsmentor Christina.

Jeg har en del fordomme om danske produktioner. Der er oftest altid en snigende følelse af cringe, når jeg sætter en dansk serie eller film på, men ikke med Sygeplejersken. Den består kun af 4 episoder, så plottet kører i et rigtig fint tempo, fordi de ikke har tid til at fylde episoderne med al for meget ligegyldig fyld. Hver episode er faktisk rigtig spændende, og man kan nemt se alle 4 episoder på en lang aften, men pas på, for de er overraskende nok lidt skræmmende.

Selvom serien tydeligvis solgte sig selv med en thrillervibe, så regnede jeg slet ikke med den mængde af trykket stemning, som jeg fandt i mange af scenerne. Igen, jeg prøver virkelig på ikke at spolere for meget af serien, så nu skriver jeg nok igen lidt vagt, men jeg blev virkelig overrasket over hvor meget gys og grusomme handlinger, som serien havde at vise. Jeg var skeptisk over hvor spændende denne serie kunne være, men jeg blev satme sat på plads, fordi allerede efter første episode kunne jeg ikke holde mig væk fra Sygeplejersken. Jeg skal altså give en kæmpe klapsalve til Christinas skuespiller Josephine Park, som var enormt intimiderende, sexet og hun bærer nærmest hele serien – deadass.

Skynd dig at få set Sygeplejersken. Se alle 4 episoder i dag. Du kommer ikke til at fortryde det, for vi har virkelig en helt særlig diamant fra dansk tv her, og så har du noget at snakke med din moster om til pinsefrokosten.

Sygeplejersken kan streames på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 19.05.2023