Skip to main content
Kultur

Ugens Streamingtip: Rupaul’s Drag Race

Det nye år bringer meget med sig, men mest af alt bringer det højst sandsynligt en hård 1. januar. Derfor tænkte jeg, at det var på tide at dele det bedste binge-streamingtip der var i min besiddelse. Derfor anbefaler jeg, at du bruger den første dag i det nye år på at binge en sæson eller to af Rupaul’s Drag Race.

Af Christopher Voss Nedergaard Jeppesen, , 30-12-2022

Hvis du har boet under en sten og stadig ikke aner hvad Rupaul’s Drag Race (oftest forkortet til blot Drag Race) er, så har du nu chancen for at få et lille indblik og forhåbentlig blive solgt på ideen om at give den en chance. Omkring et dusin af drag queens mødes for at dyste om titlen som Amerikas næste drag superstjerne og en god pengesum. De bliver udfordret indenfor en masse forskellige typer af skills, som enhver superstjerne burde besidde, og dem som fejler bliver sendt hjem én efter én indtil en enkelt queen står tilbage som vinder.

Men du undrer dig måske over hvorfor du burde se det den første januar eller i det hele taget? Jamen nu skal du høre. Jeg tør godt påstå at Drag Race er det bedste realityprogram nogensinde produceret. Hver eneste sæson har et fantastisk cast, som modsat meget dansk reality eks. faktisk har personligheder og talent. Kvaliteten af talentet, dramaet og deltagere kan ikke matches. Dette betyder at hver sæson helt simpelt er utrolig spændende og medrivende, da du oftest kommer til at skabe et bånd til en eller flere deltagere og begynder at udvælge de favoritter, som du mener fortjener at blive i konkurrencen. Jeg kan sige fra egen og andres erfaring, at Drag Race er en serie, hvor bingewatching er næsten uundgåelig. Det er utrolig let at blive opslugt, og med lidt McDonalds på bordet, er det den perfekte distrahering fra de hæslige tømmermænd, som opsluger meget af den danske befolkning her den 1.

Drag Race veteranen sætter pris på specifikke kvaliteter hos en sæson. Oftest omhandler disse kvaliteter hvilke udfordringer vi får at se i løbet af sæsonen. Jeg vælger at anbefale, at du begynder med sæson 12. Der er kun 3 sæsoner af Drag Race på Netflix i dette øjeblik hvor jeg skriver denne artikel, og af dem tror jeg 12 ville fange en nye seer nemmest. Sæson 12 byder på en masse lækre udfordringer indenfor: Sang, Dans, Skuespil, Mode, Komik, Politik mm. Derfor er jeg sikker på, at den har markant potentiale til at få dit nye år startet perfekt ud.

Bonusinfo til Drag Race fans: Sæson 15 begynder meget snart med en ekstra lang præmiereepisode den 6. januar. Hvis du vil se dette hurtigst muligt, så kan jeg anbefale streamingtjenesten WOW+, hvor alt Drag Race content bliver uploadet lige efter den originale udsendelse i USA. Det er derfor din bedste chance for at nyde det nyeste Drag Race spoilerfrit for cirka 36kr om måneden.

Rupaul’s Drag Race sidder i øjeblikket med 26 Emmy Awards, så giv denne højt hyldede serie en chance, og nyd/lær måske også mere om den queerkultur, som Drag Race er opbygget af.

Uanset hvad ønsker RUST jer et godt nytår!

Rupaul’s Drag Race kan streames på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 30.12.2022