Skip to main content
KULTUR

Ugens Streamingtip: My Super Ex-Girlfriend

Det har lige været Valentinsdag, og duften af romance hænger (forhåbentlig) stadig i luften. Mange par sad sikkert under dynen sammen og så Titanic eller The Notebook, mens de følte sig så ufatteligt forelskede. Lidt kikset hvis du spørger mig, så lad mig i stedet introducere en superhelt med et bittert hjerte og kreative hævnmetoder.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 17-02-2023

Romantiske komedier har et kæmpe publikum af dedikerede seere. Jeg er sikker på, at selv du kan nævne adskillige titler uden at skulle tænke længe over det. Vi kender klicheerne og de mest populære bud på genren, men hvor er det sjove i det kendte? Kærlighed hviler ofte i tryghed, men man kan ikke altid få alting vel? Nu er det på tide, at opdage hvor utrygt kærlighed kan være, og tilføje en ny titel til dit repetoir.

My Super Ex-Girlfriend er rimelig simpel udadtil. Historien om en helt ordinær mand der slår op med sin helt ordinære kæreste, idet han ikke ser en fremtid sammen. Desværre er denne kvinde ikke helt så ordinær alligevel, da hun viser sig at være den hemmelig identitet for byens superhelt. Trods sin status som byens beskytter er Jenny Johnson AKA G-Girl (Uma Thurman) ikke nær så forstående, som man kunne have håbet. Nej tværtimod. Hun vælger at forfølge hendes nye ekskæreste og udøve hævn igennem forskellige absurde handlinger rettet mod ham selv og hans nye flirt.

Du skal være klar på en fjollet film der virkelig tydeligt blev skudt tilbage i 2006. Moden, plottet og de specielle effekter bringer et nyt niveau af komedie til filmen, som kun kan nydes nu her omkring 20 år senere. Jeg kan ærligt talt ikke gennemskue, hvorvidt filmen er selvironisk eller ej. Det kan vel også være op til egen fortolkning, så hvad end der gør dig glad, kan du bare gå med – personligt vælger jeg at tro på, at produktionen havde regnet med at producere et hit, således jeg kan varme mig ved tanken om filmens middelmådige succes.

Hvis du leder efter en old school romcom, så behøver du virkelig ikke lede længere. Uma Thurman er absolut strålende i denne film, og den prøver heller ikke, at være noget den ikke er. De lavede en romantisk komedie og på trods af mine drilske kommentarer om filmens selvindsigt, så gør den sit job ordentligt. Den fik mig til at grine af de dummeste ting, og nogle af scenerne har virkelig potentiale til at brænde sig ind i hjernen på en god måde. Eksempelvis når G-Girl vælger at udtrykke sin bitterhed mod sin eks, ved at kaste en levende haj ind i hans lejlighed… Hvilket ærligt talt er det optimale powermove. Hun er okay i min bog.

Men er hun okay i din? Find ud af det ved at tjekke My Super Ex-Girlfriend ud, og giv en mindre seriøs kærlighedsfilm en chance. Det er faktisk den perfekte film her til Valentinsdag, da både par og singler kan nyde den. Hvis du er i et forhold, så se filmen gennem hovedkarakterens øjne. Og hvis du er single, har du muligheden for at heppe på G-Girl. Det er total win-win.

My Super Ex-Girlfriend kan streames på Disney+ eller lejes hos Blockbuster.

Redaktionen afsluttet: 17.02.2023