Skip to main content
Kultur

Ugens Streamingtip: Jackass - The Movie

Jeg kan godt forstå, hvis du rynker bryn over mit bud på et streamingtip. Men hør nu: Det er eksamensperioden, min døgnrytme er ude og skide, og jeg har bare brug for at se nogle dumme mennesker komme til skade på dumme måder. Så kom med og nyd lidt tiltrængt prollet underholdning.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 07-01-2023

Der kan vist ikke argumenteres mod det faktum, at Jackass var virkelig overhyldet tilbage i 00’erne. De var de skøre og klamme gutter, der havde gang i nogle af de værste og mest brutale stunts nogensinde optaget og set gennem en professionel produktion. Og jeg ved godt, at tanken om at sætte sig ned og se Jackass i 2023 kan virke som degeneration på højeste plan, men for fanden hvor er det dejligt at se noget idiotisk i disse tider.

Faktummet er, at vi alle sidder i eksamensperiode lige i øjeblikket, og ret mig gerne hvis jeg tager fejl, men er vi alle ikke lidt kørende på sidste hjernecelle? Hvis vi antager, at det er tilfældet, burde vi så ikke pleje den sidste hjernecelle og skåne den for endnu en kompliceret teori og i stedet give den en velfortjent pause ved at se godt gammeldags Jackass content?

Hvis du aldrig har set Jackass før, så ville jeg føle mig uansvarlig hvis jeg ikke gav en advarsel, om hvor sygt og klamt det kan være. Umiddelbart er det jo (professionelle?) (stunt)mænd, som laver det en boomer ville kalde drengestreger mens de optager det og får klippet det sammen til den mest gauche kollektion af klip, som du nogensinde får at se. Personlig håndterer jeg de farlige stunts fint, men de mere kropsvæskelige stunts er sgu’ hårde at komme igennem. Eller måske ikke? Det er jo op til dig.

Jeg anbefaler Jackass nu her, fordi jeg personligt selv ikke kunne forstille mig at fordybe mig i en ekstraordinær serie eller en medrivende film. Jeg har ikke hjernekraften til det, og det er selvfølgelig med fordom at jeg forventer det samme af dig som læser, men uanset hvor meget overskud du måtte sidde med, kan man ikke undervurdere hjerneløs underholdning. Det er måske ikke fantastisk for hjernen, men det må være godt for sjælen. Husk at pleje sjælen.

Så tjek Jackass ud! Hvis du allerede har set den originale, så kan jeg anbefale at tjekke Netflix ud alligevel, da de har adskillige af filmene liggende.

En god del af Jackass' filmarkiv kan streames på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 07.01.2023