Skip to main content
KULTUR

Ugens Streamingtip: Ivory

Du har måske hørt om Omar Apollo, da han forsvarede sig imod queerbaiting-anklager, men har du hørt hans musik? Det kan godt være, at Apollo sutter meget pik, men han må godt nok også have brugt meget tid på hans debutalbum Ivory.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 03-03-2023

Omar Apollo er en amerikansk sanger/sangskriver, der begyndte sin musikalske karriere tilbage i 2017, men som nu her er blevet en del mere fremtrædende i industrien med en pladekontrakt hos Warner Records. Den 25-årige musiker specialiserer sig indenfor R&B og Soul, men formår dog at bringe nye twists til begge genrer, hvilket Ivory er et perfekt eksempel på.

Hvert nummer på Ivory albummet har sit helt eget feel, så det er faktisk lidt vanskeligt at pålægge en specifik genre på det. Selvfølgelig kan jeg konkludere, at albummet har et overordnet poppet udtryk, ligesom næsten alt andet musik nu til dags, men Apollo bringer dog lidt spice med hans eksperimentale udtryk. Jeg er dog kritisk overfor den emotionelle rutsjebane dette album bringer dets lyttere. Ikke for at sige, at albummet ikke er sammenhængende, men hvis du er total deprimeret (eller det modsatte), skal du nok udplukke sange fremfor en hel gennemlytning.

Hvis jeg må komme med en personlig favorit, så vil jeg klart anbefale, at du lytter til sangen Evergreen først, hvis du altså er skeptisk over at skulle lytte et helt album igennem. Den indkapsler virkelig albummets overordnede tone, og er nok også en af de mest radio-/lyttevenlige udtryk. Den kan fungere som introduktion til albummet og som introduktion til Omar Apollo.

Jeg sætter stor pris på Apollo, idet han er med til at bryde rammerne for en traditionel mandlig sanger. Jeg associerer ham ofte med Lil Nas X, da de begge formår at gøre queerkontekst og content til en lyttevenlig mainstreamlyd som ikke mister sjælen, på trods af at den kan appellere til et større publikum. Man bliver sgu’ nødt til at sætte pris på det, da det forhåbentlig kan hjælpe med at normalisere queer eksistensen. Dette er blandt andet endnu en grund til, at jeg anbefaler jer læsere til at give albummet en gennemlytning.

Så hvad end årsagen til en gennemlytning er, så vil jeg stærkt anbefale at lytte til instinktet. Dybere mening eller ej, så er Ivory også bare et album med noget lækkert musik – perfekt til en hyggelig aften eller en dramatisk køretur i regnen. Så tjek Omar Apollo og hans Ivory album ud.

Ivory kan streames på blandt andet Spotify og iTunes.

Redaktionen afsluttet: 03.03.2023