Skip to main content
KULTUR

Ugens Streamingtip: How to get away with murder

Oscaruddelingen for 2023 er nu blevet afholdt, og der er sikkert en del, der regner med at få anbefalet et af de prisvindende værker, men det er ikke tilfældet. De har jo netop fået deres ros, så i stedet vil jeg rette jeres blik mod en også prisvindende men undervurderet serie med en tidligere Oscarvinder i spidsen. Du kan måske endda lære hvordan du slipper afsted med mord.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 17-03-2023

Hvis du endnu ikke har oplevet magien, som skabes i denne serie, så er det snart på tide at komme i gang. How to get away with murder blev først sendt tilbage i 2014, men er stadig relevant og underholdende i dag. Magien skabes nemlig af et fantastisk cast, der ledes af den ikoniske Viola Davis i rollen som juraprofessoren Annalise Keating.

Vi følger en gruppe af jurastuderende, der virker til at være endt i en særdeles kritisk situation. Faktisk ender de ofte i kritiske situationer, omend det gælder mord, mordforsøg eller hvad end den gængse jurastuderende oplever dag til dag. Plottet i denne serie er alt andet end kedeligt, og præsentationen af plotpointer er faktisk ret så kreative opsat. Hver sæsonstart begynder med et smugkig ind i fremtiden, og hvor sæsonen senere tages hen, hvilket resulterer i enorme mængder af undren og spænding allerede fra første episode af, og denne spænding fortsætter gennem hele seriens forløb.

Selvom disse jurastuderende spiller fantastisk og leverer vidunderlige øjeblikke, er det dog Viola Davis’ rolle som Annalise Keating som bærer HTGAWM. Hendes gang, hendes blik og selvfølgelig hendes gigantiske udstråling er alle med til at designe en af de mest perfekte og uperfekte karakterer, som jeg nogensinde har haft privilegiet af at observere på min skærm. Jeg skal ærligt indrømme, at Keatingkarakteren fik mig til at overveje en karriere indenfor strafferet, da hun virkelig fik det til at se spændende og dramatisk ud. Du røver dig selv for råt talent, hvis du ikke vælger at se Davis, levere en af hendes bedste performances som Annalise Keating.

Så hvis du er interesser i en spændende serie fyldt med twist og overraskelser, så skal du helt klart give How to get away with murder en chance. Serien består af 6 sæsoner med 15 episoder pr. sæson. Så hvis du vælger at gå i gang nu, har du en dejlig mængde content til det næste stykke tid. Men hvis du hellere vil binge serien hurtigst muligt, er du selvfølgelig også velkommen til det.

How to get away with murder kan streames på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 17.03.2023