Skip to main content
Kultur

Ugens Streamingtip: Herkules

Jeg vågnede op for nylig og var pludselig so into greek mythology right now, hvilket resulterede i et gensyn hos en af de enkelte Disney film som jeg kan holde ud. Herkules skiller sig gevaldigt ud fra mængden af det bræk der produceres af Mr. Anti-Semite, så derfor besluttede jeg mig for at den var en anbefaling værdig.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, kulturredaktør, , 20-11-2022

Historie er irrelevant

Her snakkes der ikke om filmens plot, men derimod den mytiske autencitet. Zeus og Hera var ikke forældre til Herkules der stod i dyb tragedie da deres lille pussenusser blev forvist fra olympen. Herkules er blot én af Zeus’ utallige bastarder der blev avlet pga. tordengudens høje drive og game.

Nej Disney var/er højst sandsynligt ikke gigantiske fans af utroskab og horeunger, da det ikke matcher deres brandidentitet, hvorfor historien lige bliver dumbed down en god mængde (Jeg vil gerne gøre det klart, at Zeus er horen i dette tilfælde). Dog er det også en tegnefilm rettet mod børn jo jo selvfølgelig, men for fanden da, børn skal vel også lære om menneskets manglende moral på et eller andet tidspunkt, så hvorfor ikke bare under Disney-sjov, så vi kan få det overstået?

Muserne bærer filmen

Fandtes der gospel i det gamle Grækenland? Nej nok ikke, men hold da op hvor sælger det nogle ekspositionstunge segmenter godt. Muserne træder ind hist og her i løbet af filmen for at forklare lille jeg hvordan dit og dat fandt sted. Idet filmen bruger (for) meget tid på at fremvise hvor emo Herkules er når han ikke får opmærksomhed, er de dyrebare minutter med kritisk information blev sparet væk?

Heldigvis kommer muserne ind og synger i 3 minutter om ret kritiske detaljer, således klimakset af filmen ikke kommer totalt ud af det blå. Muserne har de bedste segmenter og de bedste sange hands down. Den eneste sang der overgår deres er de dog stadig kor på, men soloen kommer fra Megara.

Kvinder har ikke brug for mænd, indtil de har brug for mænd + kristendommen ødelægger endnu et medieprodukt

(Prinsesse???) Megara er filmens kvindelige hovedkarakter og Herkules’ kærlighedsinteresse. Sociale medier er utrolig uenige om hvorvidt hun har statussen som en Disney prinsesse, men eftersom hun solgte sin sjæl til ”djævlen”, går jeg ikke ud fra at Disney selv har givet hende titlen som en af deres postergirls.

Speaking of the devil, så er jeg virkelig utilfreds med Hades’ rolle i plottet. Det er så tydeligt at filmen er skrevet af tre kristne amerikanere, fordi ad hvor er de kristne værdier blevet tvunget ind i filmens gudebillede. Selvfølgelig skal vi bruge en skurk, men at vælge underverdens hersker er fandme dovent og enormt upassende. Hades var altså en rigtig sej gut som frivilligt tog den lorteopgave af at vogte underverden på sig.

Anyways, Megara sælger så sin sjæl til ham for at genoplive sin elskede mand, hvorefter han stikker af med en anden kvinde… øh epic fail. Megara traumatiseres og bliver derefter en femcel. Hun kan og vil aldrig finde kærligheden igen, indtil hun en dag møder Herkules. Selvom hun er hård udenpå så bliver hun nødt til at indrømme under filmens bedste sang, at hendes følelser for Herkules ikke kan benægtes, hvilket er fuldstændig fair, for som den tykke muse siger når Herkules diskuteres: ”Du mener Herku-lækkerbisken”

Nå men for at gøre det kort, så ender de sammen idet Meg ikke kan modstå den status der kommer af at bolle en halvgud. Men nok mest fordi alle får en god slutning, bortset fra Hades… Hvilket gør mig ked af det. Damn you Disney!

Altså…

Herkules er en utrolig sød og underholdende film som virkelig vækker barndomsminder for mig, derfor anbefaler jeg den selvfølgelig til andre der muligvis har det ligesådan. Og hvis du aldrig har set filmen før, så skal du give den en chance. Den er fyldt med sjove momenter og fantastisk musik. Det kan godt være, at jeg har en masse berettiget kritik til Herkules, men den har stadig en særlig plads i mit hjerte. Så tjek den ud og få nogle good feels.

Herkules kan streames på Disney+ eller lejes på Viaplay og Blockbuster

Redaktionen afsluttet: 20.11.2022