Skip to main content
Kultur

Ugens streamingtip: Falling for Christmas

En sød og klassisk julefilm propfyldt med klichéer. Du kan forudsige hele fortællingen, så snart du sætter filmen i gang. Det eneste nye, den byder på, er Lindsay Lohans comeback. Når det er sagt, så får filmen dig i julestemning, og det er vel også det eneste, den skal.

Af Naja Bæk, SoMe-redaktør, , 17-12-2022

Netflix’ nye julefilm ’Falling for Christmas’ er ikke ligefrem den nye ‘The Holiday’, men det er heller ikke en dårlig rom-com. Faktisk er det en rigtig hyggelig feel-good film, som også har sine smukke og dybere øjeblikke. Generelt tror jeg ikke, vi har de højeste fortællings- eller produktionsforventninger til julefilm, og derfor er jeg nok også mere positiv overfor den, end jeg ellers havde regnet med. For mig skal en julefilm bare få én til at komme i julestemning, hvilket den gør. ’Falling for Christmas’ kan beskrives som en velmixet juledrink bestående af to forskellige verdensopfattelser blandet med et hukommelsestab toppet med julekager og julesange. Tilsammen giver det en sød og traditionel julefilm.

Kort fortalt handler ’Falling for Christmas’ om den stenrige hotel-arving Sierra (Lindsay Lohan), som lever et luksuriøst liv med alt, hvad det indebærer og dater den lettere kiksede influencer Tad. I en skiulykke mister Sierra hukommelsen. Enkemanden Jake (Chord Overstreet) og sin datter tager sig af hende, indtil hun får sin hukommelse tilbage. Han ejer det lille skisted North Star Lodge, som kræver et julemirakel for at overleve endnu en jul. Det store julespørgsmål er så: Vælger Sierra at vende tilbage til Tad og det luksuriøse liv eller vælger hun at blive i den kærlige hytte med Jake?

Selve filmen trækker ikke de store overskrifter, men Lindsay Lohan som hovedrolleindehaver gør. Det er hendes første store rolle i mange år, og hun gør det faktisk godt som forkælet rigmandsdatter, som skal lære at vaske tøj, rede sengen og lave pandekager for første gang. Hvis du spørger mig, så er det nu ikke derfor man skal se filmen. Alle tidligere Glee fans burde se denne film for at få en gensyn med Chord Overstreet. Hans rolle som Sam i Glee var klart én af mine yndlingskarakter. Dette kommer forøvrigt fra én der har set alle sæsoner af Glee minimum 3 gange. Rollen som Jack præsenterer en modnet Chord Overstreet, der både viser dybde og styrke. Han gør det godt i farrollen, men også som Lindsay Lohans modstykke. Jack er faktisk bare en karakter du ikke kan undgå at holde af.

Det eneste jeg kan være lidt ærgerlig over ved filmen, er dens forhastede slutning. Uden at spoile for meget (selvom du nok allerede har regnet hele filmen ud), så sker de to hovedrollers ’happily ever after’ meget hurtigt til sidst, hvilket virker lidt rushed. På den anden side kræver slutningen ikke meget at forstå, så det er måske fint nok, at den ikke tager længere tid.

Alt i alt fik ’Falling for Christmas’ mig i julehumør. Hvis du gerne vil have en forsmag på juleglæden, så kan du se traileren lige her:

 

 

’Falling for Christmas’ kan ses på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 17.12.2022