Skip to main content
Kultur

Ugens Streamingtip: Desire, I Want To Turn Into You

I denne uges streamingtip byder vi foråret velkomment med popsanger Caroline Polachek's Desire, I Want To Turn Into You. Albummet er en hyldest til kærlighedens frelsende kraft og til den længsel, der er så intens, at den ødelægger en.

Af Magnus Gammelgaard Madsen, , 10-03-2023

Det er ikke et tilfælde, at albummet Desire, I Want To Turn Into You udkom på selveste Valentinsdag. Caroline Polachek's andet album er nemlig en demonstration af, hvordan en altomsluttende kærlighed mellem to mennesker kan skabe nyt håb i en verden der før var meningsløs. Albummet byder på en stor mængde musikalsk variation, med Polachek's nærværende stemme i centrum. Også i live-format hypnotiserer den 37-årig sangerinde sine koncertgæster, hvilket hun for nyligt beviste på Store Vega, til glæde for både anmeldere og publikum. Med sine to soloalbummer placerer Polachek sig som moderne arvtager til alternative popkunstnere som Kate Bush, Fiona Apple og Björk.

”Welcome to my island. Hope you like me, you ain’t leaving.”

Sådan synger Polachek på Welcome to my Island, et nummer der omhandler behovet for at være et sted mentalt, hvor man kan glemme sine problemer for en stund. Kunne det sted være et andet menneske, der også ankommer med sin egen bagage fra fortiden? Her i åbningsnummeret illustrerer Polachek, hvordan vi som individer kan længes efter at fortabe os i andre mennesker og den kærlighed de kan give os. Nummeret åbner med et længselsfuldt skrig til universet: en bøn om at få lov til at smelte sammen med et andet menneske.

Længsel er et gennemgående tema på Desire, I Want To Turn Into You. Sangen I Believe åbner med sætningen ”Look over the edge, but not too far.” Sætningen er en advarsel til dem, der danser for tæt med længslen, for tæt på afgrunden. Men længslen kan også have positive og transformative kræfter, hvilket Polachek udforsker på Hopedrunk Everasking:

How does it feel to know your final form?” synger hun først, og derefter: ”They’ll find our bones, and yet, they wont.” Sangen er en hyldest til den kærlighed mellem to mennesker der transcenderer tiden, og som ingen andre end de elskende rigtigt kan forstå. Albummet slutter på en bekræftende note med sangen Billions, hvor Polachek opfordrer til at læne sig tilbage og blot nyde den rigdom det er at være elsket.

Rent musikalsk er der meget at komme efter på albummet. Selvom alle sangene bevæger sig indenfor popmusikkens melodiske rum, er der brugt rigeligt med alternative virkemidler også. På Sunset finder man flamenco og spansk guitar, og på I Believe er der draget inspiration fra hyperpoppens elektroniske beats og overdrevne autotune. Der er desuden mange små elementer gemt hist og her i sangene, der gør flere gennemlytninger interessante, fordi man opdager noget nyt hver gang. Klimakset på albummet er sangen Smoke, der kommer som et friskt pust efter en række mere langsomme og introspektive sange i anden halvdel af albummet. På Smoke leverer Polachek en disciplineret men også overskudsagtig vokal, der formår at vise hele spektret af hendes talent som sanger.

Desire, I Want To Turn Into You er et album for dig der leder efter interessant og velskrevet musik indenfor popmusikkens mere appetitlige rammer. Caroline Polachek beviser med sit værk, at popmusik godt kan have ambitioner der går ud over, hvad de fleste forventer af genren. Albummet byder på dybere skildringer af det velkendte tema om kærlighed, pakket ind i spændende og gennemtænkte musikalske valg.

”Desire, I Want To Turn Into You” kan streames på Spotify, Apple Music og Youtube. Caroline Polachek kan også opleves live til sommer, hvor hun besøger dette års Roskilde Festival.

Redaktionen afsluttet: 10.03.2023