Skip to main content
Kultur

Ugens Streamingtip: Den store bagedyst

Nu har jeg hørt på adskillige politikere, der interview efter interview har kategoriseret Den store bagedyst som værende en guilty pleasure. Jeg er her nu for at sige, at det ikke behøver være en guilty pleasure, fordi jeg skammer mig ikke over at elske dette program, og nu vil jeg give dig tre simple grunde til, at du også vil elske det.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 11-11-2022

  1. At se på kage og bagværk i halvanden time er utrolig stimulerende

    Normalt bliver Den store bagedyst vist lørdag aften på DR, men hjemme hos mig ser vi programmet søndag morgen. Det er så hyggelig en tradition at have hver søndag og den perfekte måde at vågne op på. Det er utrolig vigtigt at have en snack klar, idet al den lækre kage i programmet virkelig gør en lækkersulten. Mange af kagerne er faktisk ret kreative og ser ret så appetitlige ud, så det bliver nok lidt svært at modstå fristelsen til at købe noget selv. Men altså, hvis du har selvkontrollen, så kan du sagtens leve kagefantasien gennem bagedystdommerne.

  2. Den store bagedyst har nogle ikoniske dommere

    Okay så. Jeg vil gerne gøre det klart og tydeligt, at ifølge mig er de ægte sæsoner af bagedysten dem med Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo. De er et fantastisk makkerpar der virkelig er tilpasse i værts-/dommerrollen. Noget af de bedste ved dem som par, er deres utrolig shady observationer af deres deltagere. I løbet af en sæson skal du nok se en del klip af Markus og Katrine, der står i baggrunden af en deltagers kaotiske bagestation og kigge på dem, som om deltageren boede på månen. Dog har de virkelig også en stærk mor og far energi, og det er svært ikke at føle en komfort hos dem.

  3. Mængden af dramatik over kage er skønt
    Hvis du sidder og tænker til dig selv: ”Hvordan kan man græde sådan over kage?”… Shh! Uanset om man kan lide deltagerne eller ej, så kan det ikke benægtes hvor meget tid og energi de putter i deres kageværker. Jeg er med på, at det kan føles cringe at se den lidelse deltagerne gennemgår, når deres kage og kagedrømme krakelerer foran øjnene på dem. Men ha’ dog lidt næstekærlighed! Hjemme på min sofa kan det altså godt blive lidt emotionelt, når ens yndlingsdeltager fucker up og derved ryger ud af programmet på total uretfærdig vis. Tro mig. Hvis du begynder at se programmet og følge med i en hel sæson, så vil du få en favoritdeltager og tage del i deres emotionelle rutsjebane.

Nu har jeg lagt nogle ret så solide pointer på bordet. Så jeg regner med en god mængde deltagelse fra jeres side, fordi dette program fortjener en større fanbase, og vi skal have fjernet bagedysten fra guilty pleasure kategorien hurtigst muligt. Så tjek den store bagedyst ud og zone ud til noget lækker kage.

En hurtig anbefaling? Se sæson 6 eller 7 først.

Den store bagedyst kan streames på DRTV

Redaktionen afsluttet: 11.11.2022