Skip to main content
KULTUR

Ugens Streamingtip: Cunk On Earth

” I’m entering a cave. Not by mistake or because I’m a wolf, but because I’ve been specifically asked to come here by the producers, to look at cave art.” – Philomena Cunk.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 03-02-2023

Du har måske set et videoklip eller to, på enten Facebook eller TikTok, af en velpåklædt Diane Morgan i hendes måske mest ikoniske rolle som pseudodokumentar-værten Philomena Cunk. Jeg har aldrig før brugt den funktion på Netflix, der sender dig en notifikation, når et kommende program endelig bliver tilgængeligt på deres platform. Men da jeg for omkring en uge siden spottede denne serie var på vej mod Netflix, kunne jeg ikke stoppe mig selv, da mine forventninger til denne serie var kolossale, idet adskillige af seriens klip gik viralt på blandt andet TikTok.

Det er særdeles vigtigt at være med på, at dette program er så dumt som noget overhovedet kunne være. Det er slet ikke en kritik, fordi personligt finder jeg det så absurd, at det faktisk er ret så underholdende. Men hvis du går ind til dette program med en forventning om, at der er en enkelt joke gemt hist og her, så skal du bare vide, at det ikke er tilfældet. Hele programmet er fuld af akavede interviews, tvivlsomme sammenligninger af historiske fakta og gentagende jokes som jeg formoder må være interne jokes fra produktionsholdet? #PumpUpTheJam

Jeg skal højst og tydeligt gøre det klart, at jeg ikke anbefaler Cunk On Earth som kildematerialer til dine opgaver. Men jeg vil dog sige, at der er faktisk noget basal historisk viden med i serien, som på trods af en total tosset forklaring, ikke er ukorrekt. Og som en ikke-historiker finder jeg det spændende at få lidt historie forklaret gennem ”dårlige” jokes.

Nu har jeg måske fremstillet serien som værende stupid, men det er slet ikke tilfældet. Selvom mange af de jokes der fremtræder i serien er fjollede, så ligger der stadig en solid ironisk grundvold bag dem. Selvom en del af disse kommentarer på sociale og samfundsmæssige udfordringer også er ret så åbenlyse, så tilføjer det stadig en knivspids relevans til programmet.

Så hvis du er klar til at give en fjollet men også genial serie en chance, så kan jeg klart anbefale Cunk On Earth. Med nogle små afsnit af 30 minutter er det nemt at se et par stykker, og beslutte sig for hvorvidt man vil se videre eller ej. Jeg synes det er en genial serie, og den er hurtigt set på en enkelt weekend, så hvorfor ikke få den set og få et godt grin?

Cunk On Earth kan streames på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 03.02.2023