Skip to main content

Udnyt corona-nedlukningen på bedste vis

I dag har samfundet været lukket ned i godt og vel en uge. Sådan en nedlukning indebærer mange udfordringer. Vi studerende skal nu navigere rundt i online undervisning, langt mere selvstændighed og ansvar. RUST giver jer nogle gode ideer til at få det bedste ud af nedlukningstiden.

Af Frederikke Malling, , 20-03-2020

Denne tid er meget speciel og særligt fyldt med bekymringer. Medierne er fyldt med skrækhistorier om coronavirus, der er kommet flere tiltag og stramninger, og der er kun blevet lovet flere.

Universitetet er lukket ned, og derfor skal vi studerende nu finde ud af, hvordan man studerer hjemmefra, og hvorvidt vores selvdisciplin kan holde til den frihed. Indtil videre er vi sendt hjem i fjorten dage, men ingen ved, hvor længe dette kommer til at stå på.

Et mere positivt syn i disse dage

Vi fra RUST vil derfor se lidt mere positivt på denne periode og give jer nogle gode ideer til, hvordan vi kan få det allerbedste ud af disse uger, samt hvordan vi får brugt tiden bedst.

Der er mange skrækscenarier og mørke fremtidsudsigter, derfor må vi netop huske at holde humøret en smule oppe og bevare det positive mind-set, selvfølgelig samtidigt med at vi bevarer stor respekt for denne virus samt retningslinjerne.

Aldrig har vi studerende haft så god tid til at fordybe os, få styr på læsningen og forberede os til sommerens eksaminer. Biograferne, restauranterne og yndlingskaffebaren er nu lukket ned, og vi er mere eller mindre tvunget til at blive derhjemme. Det er derfor oplagt at få studeret og forberedt os helt uden diverse fristelser udefra.

Forberedelse til fremtidig undervisning

Vores råd er klart at følge med i sine semesterplaner og få sig et overblik over den læsning, som skal forberedes, til når universitetet åbner igen. På den måde er der måske endda mulighed for at læse forud, så man er mere end klar, når undervisningen starter op igen. En god forberedelse kan måske også hjælpe på alle de bekymringer, der lige nu kan være om de fremtidige eksaminer. Og netop dem er der jo god tid til at forberede sig ekstra godt på. 


Derudover skal vi studerende ikke glemme at sætte stor pris på den tid og hjælp, som vores undervisere giver os. Dette er en lige så frustrerende situation for dem, og derfor må vi huske at tage imod alt den hjælp, som de tilbyder i form af Powerpoints, Skype-møder, vejledning osv. På den måde bliver vi endnu engang ekstra godt forberedt, selvom der ikke er nogen forelæsninger. Og så er det jo ikke så dårligt endda, at vi nu kan sidde til forelæsning i vores nattøj, uden at nogen stiller spørgsmålstegn ved det.

Ekstra tid til det praktiske

Udover at studere er disse uger også gode til at få indhentet noget af det forsømte. Det er nok de færreste, der kan sidde og blot studere de næste par uger uden et par pauser i ny og næ. 

Så hvis du også ofte er tilbøjelig til at forsømme vasketøjet? Rengøringen? Eller måske du ikke har læst for sjov, siden du startede på universitetet? Så er det jo oplagt at få ordnet nogle af de ting nu.

Få bunken af vasketøj, der har hobet sig op siden starten på semestret, ordnet. På den måde er du endnu mere klar, når hverdagen igen vender tilbage med rent vasketøj og lidt ekstra overskud.

Ellers er det også en god idé at få gjort hjemmet helt rent. Ikke nok med at rengøring i hjemmet skulle være god ved nedkæmpningen af coronavirussen, samtidigt kan netop rengøring også give lidt ekstra overskud på energikontoen, til når hverdagen starter.

Husk dig selv

I disse uger har vi ekstra tid til os selv, og det betyder, at der også skal være plads til alle de fornøjelige ting. Det er vigtigt at studere, og det er praktisk at få ordnet lidt derhjemme, men vi skal også huske på at give os selv tid til at slappe af og hygge os, når nu vi har tiden. 

Man kan eventuelt kigge sin bogreol igennem og se, om der mon ikke ligger en god bog og gemmer sig, som man ikke har haft tid til at hygge sig med før nu. Det er måske netop nu en god idé at slukke lidt for nyhederne indimellem og fordybe sig i noget helt andet end coronavirus. 

I disse uger skal vi i særdeleshed også nyde, at der tid til, at der kan soves lidt længere, eller at man kan tage en lur midt på dagen.
Nu har vi i høj grad tid til at få indhentet noget søvn, så vi om et par uger er friske og veludhvilet til hverdagsræset. 

Det er altså nu, at vi skal tage os tid til at få dykket ned i studierne, få ordnet det praktiske derhjemme og så selvfølgelig at hygge lidt om os selv og prøve, om ikke man kan nyde disse uger og denne lock down en smule til trods for de ærgerlige omstændigheder.

Redaktionen afsluttet: 20.03.2020