Skip to main content
Kultur

Studievenlig guide til Odense

Uanset om du lige er flyttet til Odense eller bare har brug for lidt inspiration, så bør du læse med her. RUST har - i anledningen af studiestart - sammensat en studievenlig kultur-, mad og aktivitetsguide til dig og dine studiebuddies. I guiden finder du anbefalinger om alt fra en god burger, til teater- og musikoplevelser, museumsbesøg, hyggelige cafeer og andre odenseanske attraktioner til studievenlige priser.

Af Helle Rieltoft, , 10-09-2019

BRANDTS - Museum for Kunst og Visuel Kultur

Brandts Torv 1, 5000 Odense C. Hjemmeside: www.brandts.dk
 
Var det noget med et museumsbesøg? BRANDTS har gratis adgang hver torsdag mellem kl. 17:00 og kl. 21:00. I øjeblikket kan du opleve udstillingen “1-2-3-4”, der giver dig et indblik i den hollandske stjernefotograf Anton Corbijns ikoniske fotografier. Corbijns har blandt andet fotograferet U2, Depeche Mode, Bowie og Metallica. Derudover udstilles skulpturer af den danske kunstner Adam Jeppesen samt værker af den italienske tegner Hugo Pratt, der er fader til tegneseriefiguren Corto Maltese. 
Kan du slet ikke få nok af BRANDTS, så kan du melde dig ind i “Mit Brandts Ung”, hvis du er mellem 18 og 30 år. Det koster 150,00 kr om året og så har du fri éntre til BRANDTS. Medlemskabet giver desuden en række andre fordele, blandt andet medlemsarrangementer hver måned, 10% ved køb i BRANDTS Café, 30% rabat til entré på Odense Bys Museer og meget meget mere!
 

Burgerbixen

Havnegade 19 B, 5000 Odense. Facebook: Burgerbixen

Er du blevet burgersulten? Så findes der mange gode steder i Odense, hvor du kan få stillet sulten. En klar favorit er imidlertid den lille grillbar “Burgerbixen” på Havnegade. 
Hos Burgerbixen er brødet hjemmebagt, agurkesalat og rødløg er hjemmesyltet og ja - selv mayonnaisen er hjemmerørt! Burgerbixens burgere er burgere, når de er bedst - intet mindre. Priserne må endvidere siges at være aldeles studentervenlige. Eksempelvis kan du købe en cheeseburger med pomfritter og en sodavand for 100 kr! Udover burgere sælges også diverse sandwiches og grillpølser. Så kort sagt: Har du ikke været forbi Burgerbixen endnu, så har du virkelig en oplevelse til gode. 

Café ODEON Social

Odeons kvarter 1, 5000 Odense. Hjemmeside: www.odeonodense.dk/cafe-odeon-social/

Hos Café ODEON Social er fællesskabet sat i højsæde. Hver eneste aften kl 18:00 kan du komme til fællesspisning i caféen mod en betaling på 85 kroner pr. person. Konceptet er enkelt: Du og dine sultne kammerater tager plads ved et af langborderne. Herefter serveres dagens menu på fade, som I deler med de øvrige gæster, I sidder til bords med. Menuen er bestemt på forhånd og skifter fra dag til dag. Ugens menukort kan findes på hjemmesiden.  
Foruden fællesspisning i Café ODEON Social har du også mulighed for at nyde en omgang morgenmad, frokost eller en kop kaffe. Den rummelige og lyst indrettede café gør desuden Café ODEON Social til et ideelt sted at mødes med sin studiegruppe eller at skrive sine eksamensopgaver.

Musikhuset Dexter

Vindegade 65, 5000 Odense. Facebook: Musikhuset Dexter

Dexter er stedet at gå hen, hvis du er til intimkoncerter. Ofte er det musikgenre som jazz, blues og folk music, der præger spillestedet, men genrer som electronica, indie, pop og country lyder af og til også fra scenen hos Dexter. Hver mandag er der gratis entré til jam sessions, og i løbet af efteråret gæster både danske og udenlandske kunstnere Dexter. Læs mere på Dexters facebookside. 
Dexter har siden nytår været under renovering, og er netop genåbnet den 30. august. Efter renoveringen har Dexter blandt andet fået ny facade, 40 fadølshaner og nyt lydanlæg. Så hvis du ikke allerede har været forbi det nyrenoverede Dexter, så grib fat i din bedste ven og kom afsted!

Havnebadet

Gamle Havnekaj 3, 5000 Odense. Hjemmeside: www.odense-idraetspark.dk/faciliteter/odense-havnebad

Brug for en kølig dukkert? Så bør du tjekke Odenses formidable havnebad ud. Havnebadet består af et udendørs etableret klorbassin. I sommerperioden er vandtemperaturen minimum 20 ºC, og er du frisk på at vinterbade, så er du garanteret en vandtemperatur på minimum 3 ºC. Havnebadet har tilhørende omklædningsrum og bade foruden en stor sauna. Der er gratis entré, og Havnebadet er åbent stort set alle årets dage. De specifikke åbningstider kan du se på Havnebadets hjemmeside.

Klub U - Odense Teater

Jernbanegade 21, 5000 Odense C. Hjemmeside: www.odenseteater.dk

Vild med teater? Hos Odense Teater kan du som ung mellem 15 og 24 år eller som studerende blive medlem af Klub U. Det er gratis at melde sig ind, og efterfølgende kan du købe teaterbilletter til 80 kr. Som medlem hos Klub U bliver du inviteret til en række gratis arrangementer, hvor der er mulighed for at møde andre teaterglade Klub U-medlemmer. Alternativt kan du investere i et Klub U-årskort til 380 kr., hvorefter du hele det følgende år kan gå gratis i teatret.

I løbet af efteråret kan du blandt andet se forestillingerne “Hvis jeg bliver gammel”,  “Den store Gatsby”, “Den mystiske sag om hunden i natten”,  “A space in the dark” og “Troen og ingen”. Yderlig information kan findes på Odense Teaters hjemmeside.

Papas Papbar

Skt. Knuds Kirketræde 2A, 5000 Odense. Facebook: Papas Papbar - bønner, bryg og brætspil

Papas Papbar er en brætsspilcafe, der emmer af hygge, og hvor du over en kop kaffe eller en kold øl kan slagte dine bedste studiebuddies i alverdens brætspil. Papas Papbar ligger inde med et spilbibliotek, der rummer mellem 750-800 forskellige brætspil. For 25 kroner pr. person får du og dine studiebuddies lov at gå på opdagelse i det store udvalg af brætspil. Er du helt vild med at spille brætspil på Papas Papbar, kan du med fordel investere i et årskort til 250 kroner, der giver dig og en af dine bedste brætspilsvenner fri afbenyttelse af alle brætspil i spilbiblioteket. 
Der er rig mulighed for at lære at spille nye brætspil. Papbar har nemlig engagerede frivillige “spil-guruer”, der gerne kommer med inspiration og forslag til brætspil og som også gerne guider jer igennem spillereglerne. Med andre ord er du og dine brætspilselskende venner sikret mange timers god underholdning hos Papas Papbar!

Storms Pakhus - Odense Street Food

Seebladsgade 21, 5000 Odense C. Facebook: Storms Pakhus

Måske har du allerede hørt om Storms Pakhus, som ligger tæt ved Odense Havn. I Storms Pakhus kan du gå på opdagelse i de mange madboder og barer. Udvalget i madboderne omfatter retter fra det asiatiske køkken, middelhavsområdet samt det indiske og mellemøstlige køkken. 
Men foruden de mange madboder og barer lægger Storms også pakhus til et utal af arrangementer, eksempelvis quizaftener, live musik, kreative workshops, markeder, dansefester og meget mere. Eksempelvis kan du resten af året hver tredje søndag i måneden høre Jazz i Pakhuset eller du kan spille Bingo i Pakhuset hver første og tredje mandag i måneden. Torsdag den 19. september og torsdag den 3. oktober, begge dage fra kl. 19:00-22:00, har du mulighed for at deltage i Cosy Pottery Hangouts, hvor du for 150 kr for en time kan lave din egen keramik.

Studenterhuset

Amfipladsen 6, 5000 Odense. Facebook: Studenterhus Odense

Studenterhuset i Odense er drevet af frivillige og er for alle, men har særligt fokus på at fungere som samlingspunkt for de studerende. Studenterhuset har således ambitioner om at danne rammen for at studerende møder hinanden på tværs af studier og årgange. 
Studenterhuset består både af et cafe- og barområde samt en studiezone, hvor du og din læsegruppe har rig mulighed for at forberede jer. I Studenterhuset afholdes desuden jævnligt arrangementer såsom koncerter, foredrag og filmfremvisninger. I løbet af efteråret kan du blandt andet komme til Open Jazz Jam, Comedy Open Mic samt Science and Beers-foredrag. Du kan holde dig opdateret gennem Studenterhusets facebookside. 
Oven i hatten er der samtidig yderst studievenlige café- og barpriser mod fremvisning af gyldigt studiekort. Mod fremvisning af gyldigt studiekort kan du få en stor kop kaffe til 22 kr og få den genopfyldt for kun 13 kr. En Albani-fadøl kan du få til 30 kr.

StudieStuen

Nedergade 12, 5000 Odense. Facebook: StudieStuen 

Tag forbi Studiestuen og oplev den hyggelige atmosfære. StudieStuen er en lille bogbutik, hvor du både kan købe billige brugte studiebøger, skønlitteratur og vinyler. Samtidig tilbyder den lille StudieStue et hyggeligt studiemiljø, hvor du og din læsegruppe er velkomne til at mødes. Desuden stiller StudieStuen diverse opslagsværker til rådighed, og så er der internet til fri afbenyttelse. Det er muligt at købe kaffe, kakao, te og lidt snacks til studievenlige priser, men det er også tilladt at medbringe sin egen madpakke. StudieStuen danner endvidere ramme for en række faglige og sociale aktiviteter såsom foredrag, strikkeaften, skriveworkshops og lignende. Du kan holde dig orienteret via StudieStuens facebookside!
Studiestuen er baseret på frivillighed, og du kan støtte studiestuen ved at donere dine brugte studiebøger eller ved at donere et selvvalgt beløb. Indtjeningen går til drift, arrangementer og vedligeholdelse. Har du endvidere en god ide til et arrangement af enten faglig eller social karakter, så opfordrer Studiestuen dig til, at du lader dem høre fra dig.
Redaktionen afsluttet: 10.09.2019