Skip to main content
Semesterstartsfesten

SSF '19 kommer til at sætte nye standarder

Telefonerne hos SDU-studerende er i disse dage rødglødende fra venner og bekendte, der ivrigt gør kur til at blive deres plus one. FOMO-feberen er over SDU, og lad det være slået fast med syvtommersøm: Hypen er retfærdiggjort.

Af Adam Bouttai, , 13-09-2019

Gæsterne skal skrue forventningerne op 

Semesterstartsfesten på SDU kræver ikke den store introduktion. Der går da heller ikke mange minutter inde i mødet med SSF's chefarrangør, Gustav Emil Hansen, før det står undertegnede meget klart, at der er gået i detaljen i alle aspekter af arrangementet. Resultatet bliver i morgen et ekstraordinært event, der vil få andre universiteters fester til at blegne.

Cocktails på fad

SSF kommer til at have alt i Carlsbergs normale sortiment i øl og vand. Hvis du mere er til drinks, så er du kommet til den helt rette semesterstartsfest. Cocktails på fad serveret i ekspresfart, mere eksklusivt kan det faktisk ikke gøres. Her bliver klassikerne Gin og Tonic samt Mojito nok blandt publikumsfavoritterne i sortimentet.

Silent Disco

Er du rød, grøn eller blå? Hvor end Silent Disco rammer er det succes, som under H.C.A. Festival og Generator. Chefarrangør Gustav Emil Hansen fortæller også at netop dette nye tiltag er et hjertebarn. Diskoteket er åbent mellem 16:30-22:30, hvor høretelefoner stilles til fri afbenyttelse. Bare husk at aflevere dem inden det lydløse dansegulv forlades, mens SSF's ubetinget stærkeste musik line-up nogensinde viser retningen indenfor dansk pop, hiphop og EDM.

Danmarks største mobilscene

For dem, der deltog i sidste års fest, vil særligt hovedscenens størrelse springe i øjnene. Gustav Emil Hansen fortæller, at scenen er Danmarks største og går under benævnelsen Alpha Stage.

Selfie-lifte

Endnu en publikumsfavorit på de store danske musikfestivaler i år har været selfieliften, der bare er spottet, når der skal snappes Insta-worthy billeder. Det har dog allerede været en fast bestanddel i SSF i flere år fortæller Gustav Emil Hansen. Selfiel-lift pioner-arrangementet SSF er selvfølgelig tilbage med denne feature, uden at gæsterne skal hive en krone op af lommen for at komme op i højderne.

Oktoberfest i comedy-teltet

Det enorme festivaltelt, der skal huse comedy-arrangementet indtil klokken 16:00 forvandler sig efterfølgende til centrum for en odenseansk Oktoberfest med udklædning og masser Bier vom Fass.

 

Opgraderede visioner og landets største samarbejdspartner

Chefarrangør Gustav Emil Hansen fremhæver, at blandt festivalens rollefordelinger indenfor HR, PR, sikkerhed, etc. er også "Atmosfære", hvor hovedopgaven er at skabe en visuel totaloplevelse for festgæsterne. Der er da i årets installation af SSF også skruet gevaldigt op på effektknapperne, hvad angår lys og pyroteknik. Samarbejdet med Skandinaviens største nattelivsarrangør, Rekom Group, sikrer at logistikken bag SSF’s vision spiller.

Afterparty starter tidligt i år

“Der er noget for alle” og konklusionen på ambitionerne er, at arrangementet er tænkt som en totaloplevelse fra første grin i comedy-teltet til de sidste genstande på byens natklubber. Ekstraordinært slutter festen i år nemlig et år tidligere, så der i højere grad vil være mulighed for at komme videre i det odenseanske natteliv.

SSF Festen slutter tidligere en time i år for at sikre at gæsterne kan ramme diskotekerne med maksimal energi behold.  En shuttlebus, hvor endestationerne kan nås for en rund tyver i rede kontanter eller på Mobilepay, kører direkte til natklubberne Nunchi, Heidis og LA-Bar. Her kan  SSF-gæster ombytte deres armbånd til en gratis drikkevare.

Gustav Emil Hansen fortæller at festen har ti års jubilæum i 2020, og er Danmarks største Semesterstartsfest. RUST kan konkludere efter at have set blåtrykkene i SSF's maskinrum, at SDU's semesterstartsfest søndag midnat kommer til at sende chokbølger gennem festkomiteer over landets universiteter.

RUC og KU faktatjekkes i morgen

Som non-profit organisation er SSF's udgangspunkt at skabe den ultimative fest af studerende, til studerende. Derudover understreger Gustav Emil Hansen, at SSF er organiseret af en en stærk og bredt sammensat holdopstilling i arrangørgruppen. Noget tyder på, at det her bliver en reel game changer.

For når både KU og RUC reklamerer med at have de vildeste, fedeste og bedste fest med lige så begejstrede emojis, så bliver vi her på RUST nødt til at faktatjekke påstanden en ekstra gang. 

Det er faktisk lige før, at vi på RUST må finde breaking news banneret frem, når kirkeklokkerne slår søndag midnat og shuttlebusserne ruller videre mod det odenseanske natteliv med de forventede 5.000 gæster. Det bliver simpelthen årets største fest.

Comedy Program:

Phillip Devantier - 13:30

Pre-event konferencier. Devantier er en Jovial ung mand, der begyndte karrieren langt mindre jovialt som Youtubes "Brokkerøven" og i kortfilmen "Töffelhelt". De senere år har komikken dog taget form på scenen og som vinder af DM i Standup 2018, er Devantier en af sin generations mest lovende komikere og tekstforfattere. 

Jacob Taarnhøj - 13:45

,,Engang Odense, altid Odense". Selvom Taarnhøj nu er eks-odenseaner ligger hjertet stadig hos de blåstribede og Odenses comedy-miljø. Han er da også en af de odenseanske pionerer, man skal give en omgang som tak for open mic arrangementerne på "Sir Club". Gennem års hårdt arbejde har Taarnhøj perfektioneret sit håndværk. Resultater er blevet en finaleplads i DM i Stand-up 2017, Talentprisen ved Zulu Comedy Galla i 2017 og i morgen formiddag, kommer han til at få comedy-teltet til at blæse omkuld af latterbrøl. 

Nikolai Stokholm - 14:40

Muligvis Danmarks sjoveste mand. Han er blevet dansk folkeeje efter rollen som den anakronistiske Øland i TV2 ZULU's hitserie "Sjit Happens", medvært i "Klipfiskerne" og i oneman-showet "Mit liv som Nikolai Stokholm". Humoren er gakket, timingen lige til målet, og så er personaen Nikolai Stokholm simpelthen så elskelig, at han kan tillade sig at sige hvad som helst, og det kommer han også til. 

 
Bro mellem

"Hvor er du Bro?", "Sydpå" og "Paradise Hotel" hymnen "Don Julio". Det er vel de færreste, der ikke kan lade være med at synge med på en af Bro's uundgåelige sommerhits, der tit er lige så lumre, som de er magnetiske på dansegulvets sommerkåde diskoteksgæster. Bro er bare garanten for en ekstrastor portion feel-good, hvor der er plads til forelskelse, fjollerier og vigtigst af alt kærlighed til ungdommens magiske momenter.

Ea Kaya - 18:15 
Ea Kaya

Stilsikre singler som "Cruel to be Kind", "Don't Complicate It" og "4 AM" har hurtigt gjort Ea Kaya til en af dansk pops mest funklende stjerneskud med et bagkatalog af iørefaldende tracks med en international lyd. Ea Kaya er blandt den nye generation af danske artister, der kommer til at beklæde morgendagens hitlister.

Zookeepers - 19:30 
Zookeepers

Røgen har nærmest ikke lagt sig efter DJ-duoens Generator-optræden.  Zookeepers er her, der og allevegne. Hvor end de spiller op til dans er der festgaranti, og en lille, men dog eksisterende risiko, for at bas-armen bliver revet af led, af bare entusiasme. Den atmosfæriske electronica kreation "Ark", gå-trap-amokka tracket "Mistakes" og senest den housede "Can't Fall Asleep", er kun udpluk fra et bagkatalog, der beviser at den unge dj-duo mestrer opskriften på dansegulvets hemmeligheder inden for enhver elektronisk genre.

Emil Kruse - 21:15 
Emil Kruse

Den anmelderroste rapper Emil Kruse har de seneste år slået sig fast som dansk hiphops next big thing med "Hørt fra Dig", samt Benjamin Hav collaben "Air Tonight". Med sange som disse så er der ingen tvivl om, at Semesterstartsfesten kan se frem til at blive taget med storm af en af Danmarks mest melodiske og hitsikre unge rappere.  

Benal - 22:45

Benal

Benjain Hav på vokal og Magnus Albert Wanscher som producer og DJ. Sådan lyder sammensætningen på electronicaens dansable møde med autentisk hiphop hos vinderne af P3 Prisen 2017. Rap-along, tung bas og publikumskontrol er kun nogle af buzz-ordene. Efter ensolidTinderbox åbningsfest i sommers skal Benal igen cementere overfor det odenseanske publikum, at de er allemandseje inden for dansk hiphop med hits som "Nu her" og "Uh babe".

Redaktionen afsluttet: 13.09.2019