Skip to main content
Debat

Vi skal have gang i debatten

Tør du tage en debat?

Af Mads Vikkelsø, , 01-01-2020

Krænkelsesparat er et af de nye ord, som vi tager med os fra det gamle årti og ind i det nye. 

Det er et ord, som flere gange i medierne er sagt i sammenhæng med danske universiteter. Et ord som fornedrer debatten til at være en ordkrig. Hvem kan finde på det smarteste ord at kalde den anden. 

 Udtrykket Ok boomer er blevet et opgivende svar til generationen før os, der ser på os som krænkelsesparate og politisk korrekte. Hvorfor ikke stoppe denne ordleg og i stedet  sprænge den varme boble af selvbekræftelse. 

Som studerende lærer vi at argumentere for vores sag. Vi eksamineres gentagende gange i videnskabsteori og metode og forsvarer vores videnskabelige projekter. Hvorfor kan vi så ikke stå op til lidt mere debat?

På RUST har vi besluttet, at begyndelsen på det nye årti, også er startskuddet til en genoplivelse af den saglige debat på SDU. 

Vi vil i større omfang end tidligere, forsøge at skabe noget debat på Syddansk Universitet, for vi trænger til at blive rusket lidt op. Det er på tide, at studerende bliver synonym med andet end at være krænkelsesparate. 

Der er intet problem i at pointere det moralsk forkerte i andres handlinger, men man skal kunne argumentere for sine holdninger. 

Derfor vil vi gerne engagere dig mere i vores magasin. Vi vil skabe et forum, hvor du kan sprede din mening om mangt og meget. Det er kun sundt at blive konfronteret med nogen, der har et andet sæt briller på end dig.

Vi har lært at se igennem vores faglige briller, hvorfor ikke også begynde at bruge dem mere. Det værste der kan ske, er blot at vi bliver klogere på, hvem det er, vi læser sammen med. 

RUST vil derfor opfordre dig til turde stå ved dine holdninger også uden for de vante rammer. Det er ikke med et mål for øje, om at vi alle skal blive enige. Målet er at udfordre dig som studerende til at tage stilling. 

De fleste vil helst bekræftes i deres egne holdninger.

RUST vil gerne være med til at nedbryde de små osteklokker, og se hvor mange, der tør stå ved, det de selv prædiker. Et nyt årti er skudt i gang, og det kalder på at sætte nye mål for, hvad vi vil for vores fremtid.

Vi vil gerne skabe mere debat, men hvad vil du? 

Redaktionen afsluttet: 01.01.2020