Skip to main content
Kultur

Musikkalenderen - December

Har du helt glemt hvordan det føles at gå til koncert? Fortvivl ej. Musiklivet i campusbyerne banker derudaf med et bredt line-up til enhver smag i løbet af december måned.

Af Adam Bouttai, , 29-11-2020

Efter tætpakkede koncertprogrammer i løbet af november måned i særligt Odense, er flere artister i bund med efterårs-touren. Der er dog stadig rigeligt med fester derude på spillestederne i campusbyerne - mange i julens tegn. Så følg med den 1. hver måned, når RUST håndplukker de mest interessante musikoplevelser i din by.

 

Jung

Esbjerg - Musikhuset den 12. december 19:30

Der kan næppe herske tvivl. Jung er Danmarks mest hypede band, og med god grund. Debut-EP'en ”Blitz” (2020) er ren musikmagi, og er netop af GAFFA's redaktion blevet kåret som det andet-bedste danske album udgivet i indeværende år. Læg dertil en DMA som Årets Live-band. Billetterne i landets større byer er blevet revet væk inklusiv hele tre koncerter i Odense i november, men bare rolig kære esbjergensiske SDU-medstuderende. Der er stadig billetter at hente for Jer, der ønsker 80’er pop af allerhøjeste kvalitet.

Track on repeat: Hele albummet "Blitz".

Wiinston x Maximillian

Sønderborg - Mejeriet den 4. december 21:00

Wiinston har for længst passeret et 8-cifret antal Spotify plays. Er du klar til noget sengekants-pop. Det danske musikmarked boomer af kvalitets halvlummer Netflix and Chill-starter musik med international kvalitet. Det bliver dansk R&B af bedste skuffe. Men vi er slet ikke færdige for Sønderborg bliver endnu varmere.
Slå op med din kontrollerende kæreste og få følger-tallet til at eksplodere. Det er ikke et råd, men derimod det der kickstartede kreativiteten hos 22-årige Maximillian. Er ordet popsmed fortærsket, i den grad, men med tekstbogseksemplet på kvalitetspop så er det dét vi må kalde Maximillian. "Still Alive" albummets numre har gjort Spotify-serverne glohede med over 80 millioner lytninger.
Wiinston og Maximillian til en lille hundredekrone for entré. Det er måske den bedste bang-for-the-buck, du kommer til at finde denne december måned.

Track on repeat: " Beautiful Scars" - Maximillian
Track on repeat: "kill" - Wiinston

Hans Philip

Odense - Posten den 3. december 20:00 - udsolgt & Kolding - Godset den 5. december 21:00

SkørMand, Ukendt Kunstner eller bare Hans Philip. En af Danmarks mest stilsikre rappere har flyttet sit fokus med en vokal, der denne gang i langt højere grad excellerer som sangstemme fremfor rap-katalysator. Med det anmelderroste album "Forevigt" og et velspillende liveband i tourbussen, så er det et klart analogt modenhedsperspektiv, der er blevet anlagt. Byens neonlys og den forbandede ungdom er erstattet af stjerneklare nætter og ægteskabets eftertænksomhed. Tænk fuglefløjt, the-birkeskrummer, og nystrøgne hvide lagner på en søndag morgen, og du har essensen af Hans Philips lyd.

Track on repeat: "Dagdrøm [1]

 

The Blues Brothers Souvenir Show

Odense - Posten den 26. & 27. december 20:00

Vi bliver lidt i det julede, for hvad skriger mere anden juledag i Odense end The Blues Brothers Souvenir Show?  Det er en institution i juledagene født i 1986, på Hansens Værthus, der dengang lå i Asylgade. To blues brødre på en mission fra Gud. Et internationalt line-up af kor og blæsere gør op for den ubetinget største julefest, man kan støve op i dagene derpå, når der skal serveres R&B, soul og blues a la carte.


Blues Brothers

Ganger

Odense - Magasinet den 10. december 2020 kl. 20.00

Landets anmeldere kan ikke tage fejl, P3 Guld kan ikke tage fejl, Statens Kunstfond kan ikke tage fejl, og lytterne derude, I kan slet ikke tage fejl. Ganger er noget af det bedste på den danske musikscene lige nu.  
Anden del af firkløverens MØRK-TRO-PISK trilogi har akkurat forladt pladetrykken med kæmpe overskud på stjerne-bundlinjen. Bandet holder det skyhøje kvalitetsniveau fra debuten. Lad dig forblænde af stemningsfulde arrangementer og tekster på et olympisk ambitionsniveau.

Track on repeat: "Styrke"


Jesper Binzer

Odense - Magasinet den 11. december 2020 kl. 20.00

Hvor er de to andre henne? Nevermind, for i disse tider må også Disneyland holde lukket selv efter mørkets frembrud. Frontmand fra D.A.D. er gået musikalske omveje og er netop udkommet med sit andet studiealbum i eget navn på "Save Your Soul". Det er rock af den gamle skole og mest af alt ren D-A-D bare uden så meget gak og løjer. Forvent ikke elektrisk bas eller med indbygget flammekaster eller "Nineteeneighty-nine", men håret, det bliver ikke klippet foreløbigt og stemmen - ja, den er stadig klar på at spark Magasinet i gang med en god omgang tråd.

Track on repeat: "The Heart Will Find Its Way"
Binzer

Patina

Odense - Magasinet den 11. december 21:00

Er I klar til lidt kærlighed - i store doser, så kan det ikke blive den 11. december hurtigt nok, når trommeslager, og forsanger-trioen fra Svendborg rammer Magasinet, med positivitet i overflod. Patina vandt karrierekanonen 2019 og blev P3's Ugens Uundgåelige tilbage i januar med "Flammer Rammer. Siden har DK simpelthen ikke kunne få nok af de sommerlige vibes, der igen rammer Magasinet i syvpersoners-orkesteropstilling.

Track on repeat: "Flammer rammer"


Det Store Juleshow med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester  

Odense - Odeon, den 12. december 16:00

Der skal lyde en advarsel. Hvis du har den mindste snert af laktose-intolerance, skal du holde dig langt væk fra Odeon den 12. december, for det bli'r rigtig fløde, når "Det Store Juleshow" med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester løber af stablen. Tinkas Juleeventyr skabte en af nyere tids shitstorme i detailhandlen, men lod også en af Danmarks smør-tenore sikre et skamspillet julenummer. Danmarks Underholdningsorkester er indbegrebet af harmoni og kan trække ethvert arrangement op, hvor englene synger dirigeret af maestro Andreas Vetö. Forbered dig på lyd af den ypperste karakter. Det vil være den perfekte lejlighed til at tage en af familiens yngre medlemmer med til juleshow på Odeon

Suspekt

København - DR's Koncerthus den 27.-29. december 21:30

Slagelse. Vi er kede af det, men trods stor research har det ikke været muligt at opstøve din næste musikoplevelse i postnummeret 4200. Du er heldigvis kun en togtur væk fra december-måneds mest suspekte event, med 2020 DMA-vinderne af Årets Gruppe. For et par timer må du gerne bruge gloser fra Retskrivningsordbogens grå sider så længe Orgii-E og Bai-D synger for. Læg dertil vinder af Club Awards 2020 som Årets Producer med "Sindssyge Ting", Rune Rask. Der kan ikke herske tvivl om at bagkataloget kommer til at få Statssymfoniens gemakker til at eksplodere af bare bangers - København bliver lagt ned, tre aftener i streg, af nogle af Albertslunds finest.

Track on repeat: "Vil du med" feat. Tessa
Suspekt
Redaktionen afsluttet: 28.11.2020