Skip to main content
Kultur

MERIT ANBEFALER: LIVE MUSIK I OKTOBER

De syddanske lydanlæg buldrer derudaf. Men nogle af landets mest hitsikre kunstnere på efterårstour igennem campusbyerne, så bliver oktober på ingen måde en kedelig overgang til gråvejret.

Af Adam Bouttai, , 29-09-2021

Hugorm

8. okt. - Posten - Odense

Danmarks live-band numero uno??? De er i hvert fald godt på vej til at blive det. Postmodernisme, fremragende skæringer og smittende energiudladninger er blot nogle af omdrejningspunkterne for  en Hugorm-koncert, der på alle måder er en vild oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.

Track på repeat: “REJSDIGOP SÆTDIGNED” 

 

Suspekt + Emil Lange

8. okt. Slagelse Musikhus 

Albertslunds fineste hiphop-trio er tilbage for at gøre Danmarks spillesteder fuldstændig beskidte dette efterår. Find din Suspekt-parlør frem, når der skal smides fællessang-rim på nogle af de største hiphop-bangers denne nation har set. Med Emil Lange på support er der sikret en folkefest, hvor der med garanti kommer til at ske sindssyge ting. 

Tracks på repeat: “Popo” - Suspekt / “Det Her” - Emil Lange

 

Sulka + Mags

9. okt. Frølageret - Odense

Sulka har med “Epoker” slået sig fast som en fremragende rapper. Læg dertil Tue Track beats på albummet Epoker og vi har at gøre med endnu en tektonisk rystelse i den danske hiphop-undergrund.

Magrethe Tang-Jakobsen laver personlige sange med international gennemslagskraft, og det har vi kun fået en snert at mærke af indtil videre. Sulka kommer til at brage derudaf, og 9. okt. i Odense bliver ikke anderledes.

Tracks på repeat: “as long as we’re both breathing” - mags / “Kalder den” - Sulka

 

Icekiid

14. okt - Posten - Odense

Den fremadstormende rapper er med over en halv million månedlige Spotify lyttere slet ikke færdig med at spytte hit-rim og habibi-kor. Hvem kommer til at lægge Odense ned??? Icekiid, “ErruDuDumEllaHvad”. 

Track på repeat: “Aldrig glemt"

 

Benjamin Hav 

15. okt. Posten - Odense
16. okt. Godset - Kolding

Man kan tage Benjamin ud af Benal, men succesen er umulig at tage ud af Benjamin Hav. “Den Dejligste Boy” er gået mere eller mindre 80’er amok på nationen med albummet Tesla, der kommer til at blive (noget af) soundtracket på Havs efterårs tour. Bevidsthedsstrøm-fællessangen er garanteret.

Track på repeat: “Velkommen” 

 

Lydmor

20. okt - Posten - Odense

Jenny Rossander behøver meget lidt introduktion, hvis du er modstander af patriarkatet og tilhænger af elektronisk, bombastisk og helt-ud-og-igennem sublime skæringer. “ Rossander har bebudet rendyrket techno, når der tages revanche for sommerens akustiske sæt under HC. Andersen Festival. Og MERIT tager hende på ordet.

Track på repeat: “Someone We Used to Love"

 

Hugo Helmig 

2. okt. Slagelse Musikhus - Slagelse
8. okt. Godset - Kolding
21. okt.  Posten - Odense

Æblet falder ikke langt fra stammen, men står aldrig i skyggen af træet. Hugo Helmig er med største sikkerhed tilbage at finde præcis, hvor vi slap inden corona - på vej til at blive landets absolut største R&B/popartist. 

Track på repeat: “She’s Still Dancing"

 

Joyce

27. okt. - Posten - Odense

Joyce er en sønderlemmende  oplevelse af tonalitet og følelser, hvor du skal være klar til at blive blæst bagover af ren musikalitet. Coming-of-age med kant. Det bliver faktisk ikke meget bedre inden for dansk musik end formskifterne i Joyce.

Track på repeat: “Lev beskidt"

 

Kato

29. okt - Campustorvet - Odense

Han flåede Flakhaven fra hinanden til dette års Generator Festival med storslået nyt materiale. Som det store musikalske trækplaster til SDU's Årsfest, så bedes du løsne slipseknuden og gerne huske et par skiftesko til dette års EDM-brag på Campustorvet.

Track på repeat: “Sauce” - Kato x New Northern
Kato
Redaktionen afsluttet: 29.09.2021