Skip to main content
KULTUR

Julis Gamingtip

Endnu en sommermåned er gået, og det er tid til flere gamingtips. Denne gang har vi et tema, der omhandler de utallige timer du kan bruge på et spil. Derfor vil jeg nu præsentere tre fantastisk spil, som du kan bruge evigheder på.

Af Christoffer Voss Nedergaard Jeppesen, , 29-07-2023

Selvom jeg selvfølgelig anbefaler at game med mådehold, så skal man bruge et godt fix en gang i mellem. Vi begynder med en klassiker, der uden tvivl stadig fortjener ros, og som sikkert kunne nomineres til et af de bedste spil nogensinde lavet.

Fallout New Vegas – PC.

Hvis du ikke kender til Fallout-serien eller bare ikke har prøvet New Vegas udgaven, så snyder du sig selv for et mesterværk. Forstil dig den tæt på øde ørken efter den atomiske apokalypse. De eneste overlevende er nogle få mennesker og et hav af muterede dyr. Held og lykke med at overleve. Fallout New Vegas har et fantastisk narrativ, som faktisk forbedres per gentagelse. Du opdager konstant nye relationer og clues, mens verden omkring ændres alt efter dine beslutninger – så dine etiske eller uetiske handler har bestemt konsekvenser for dig selv og din verden omkring dig.

Så hvis du synes tanken om at vandre ørkenen og gamble løs på den nye Vegas Strip, så burde du helt sikket tjekke Fallout New Vegas ud. Der er utroligt mange spændende karakterer og opgaver, som kan løses på forskellige måder – alt efter hvad du har lyst til. Den er en sand klassiker, så tjek traileren forneden og se om spillet kunne være noget for dig.

Planet Coaster

Du har måske spillet Roller Coaster Tycoon i din barndom, hvor du forsøgte at skabe en forlystelsespark der tilfredsstillede dit kreative behov. Måske lavede du bare en park fyldt med ting der var til for at dræbe dine gæster? Planet Coaster er i bund og grund en opdateret version af de klassiske RC-Tycoon spil. Med opdateret grafik og mere realistiske rutsjebaner end nogensinde ligger Planet Coaster på et helt nyt niveau af kreativ udfoldelse – og det er både på godt og ondt.

Det kræver en del tid og tålmodighed at bygge en succesfuld park, men det er virkelig også tilfredsstillende, når man ser sin egen lille park gøre alle de virtuelle gæster glade. Du kan altid forbedre dig, og der er utallige timer i Planet Coaster. Både i sandbox mode hvor du kan bruge alle de penge du vil, eller i særlige udfordringer hvor penge og land er begrænset. Hvis du har en interesse i forlystelser eller Tycoon-genren generelt, så skal du helt sikkert prøve Planet Coaster.

Sid Meier's Civilization VI

Nu kommer vi til det sidste og nok også mest nørdet spil i denne artikel. Sid Meier's Civilization VI er et strategispil, hvor du bygger og styrer din egen civilisation gennem tid og rum. Opdag teknologier, håndter diplomati, og se din civilisation vokse - alt imens du håndterer en flok ulydige virtuelle mennesker. Vælg en ikonisk leder som din karakterer og kæmp mod andre ikoniske konger, dronninger, præsidenter, statsministre eller høvdinger der gennem både historiens og spillets forløb også har opbygget deres eget imponerende samfund med sejr som mål.

Dette spil kræver en del tålmodighed. Et spil kan tage dagevis at færdiggøre, men det resulterer også i et tæt forhold til din nation, idet du virkelig får bygget den op fra ingenting til nutidens teknologiske muligheder. Du kan blandt andet vinde gennem kulturel dominans, teknologisk dominans eller klassisk dominans hvor du bare erobrer resten af planeten. Det er fuldstændig op til din fantasi og beslutning. Tjek videoen forneden ud, så du kan få en god ide om hvordan spillet spilles og hvilke muligheder spillet tilbyder. Jeg kan i hvert fald love, at du kan bruge evigheder på at spille dette spil.

Redaktionen afsluttet: 29.07.2023