Skip to main content
Kultur

Instantkaffen kan endelig sættes på hylden

I går åbnede caféer, restauranter og værtshuse igen efter en pause på et par måneder. På åbningsdagen sendte RUST en forsøgskanin afsted på cafétur.

Af Frederikke Malling, , 19-05-2020

Vi skal ikke længere nøjes med instantkaffen derhjemme, for nu kan vi endelig komme på café og drikke vores yndlingskaffe igen efter to måneders pause.  

Men kan folk stadig finde ud af at holde afstand og passe på hinanden? Eller er caféerne tomme for mennesker af frygt for smittespredning?

RUST tester en café i Odense midtby og undersøger, hvordan det er at gå på café igen efter to måneders nedlukning.

Åbning efter to måneder

Klokken er lidt i kaffetidog det er tydeligt, at danskerne har savnet deres yndlingskaffe og en fyraftensøl. Det er en grå og kedelig mandag, hvor regnen siler ned, men det stopper ikke de kaffetørstige i at besøge Nelle's i Filosoffen. 

Selvom det er en våd fornøjelse, har mange af gæsterne alligevel valgt at sætte sig udenfor med deres kop kaffe eller fadøl i ly fra regnen under parasollerne. 

Flere har dog stadig valgt at blive indenfor i varmen og nyde deres drikkelse, hvor der er god afstand mellem de forskellige borde og håndsprit i de fleste hjørner. 

Det er tydeligt, at danskerne ikke har glemt corona, selvom Danmark åbner mere og mere op nu. Ikke nok med at caféen hjælper med at holde afstand ved at adskille bordene, så er folk stadig forsigtige og gode til at passe på hinanden, bruge håndsprit og benytte udendørsarealerne. 

Friheden til at gå ud igen

Anden fase af genåbningen er sat i gang, og det betyder, at caféer, restauranter og værtshuse står med et stort ansvar. Ved overholdelse af de adskillige retningslinjer kan caféerne nu åbne op for de tørstige danskere.

Retningslinjerne var også tydeligt indtænkt i indretningen hos Nelle's i Odense, så alle gæster med ro i maven igen kunne tage ud med venner og familie. 

Flere studerende tog ud med computeren under armen for at arbejde efter to måneder på hjemmekontoret. Veninder mødtes efter lang tids adskillelse til en kop kaffe, og par tog ud for at nyde et glas vin eller to.

Åbningsdagen var derfor kærkommen blandt odenseaneren, og mange støttede op ved at tage ud og drikke kaffe med sine nærmeste eller ses med kollegaerne til en længe ventet fyraftensøl.

Forsigtighed og omtanke

Selvom der bliver åbnet mere og mere op nu, og der endelig er et klart lys for enden af tunnelen, så ser det ud til, at danskerne stadig passer på og overholder de retningslinjer, der er lagt. Derfor kan du i denne tid trygt tage ud og få dig en forfriskning på diverse caféer. 

Der skal dog stadig vaskes hænder, afsprittes og holdes afstand, men så er det jo godt, at vi langt om længe kan drikke en god kop kaffe og en kold øl imens.

Redaktionen afsluttet: 19.05.2020