Skip to main content
RUST
Nyheder

Hos Ventilen vil de bryde tabuet om ensomhed

Ventilen Odense er et sted, hvor unge kan mødes i et helt særligt fællesskab. Her er der plads til alle, uanset køn, højde og religion. De har en vigtig mission, nemlig at bryde tabuet om ensomhed, og de byder unge i alderen 15-25 år velkommen.

Af Søren Møller, , 04-06-2024


”Alle har oplevet ensomhed. Nogle har en kortvarig ensomhed, andre har en langvarig. Og nogle er mere seriøse end andre. Alle har mærket det på en eller anden måde. Så det handler om at aftabuisere emnet, så vi kan tale om det. Fordi det burde man jo kunne tale om, ligesom man kan tale om alt muligt andet, som hænder for alle mennesker,” siger Michael Madsen, som er frivillig hos Ventilen Odense.

Ensomhed er et svært emne, som de fleste har oplevet. Det er en hård følelse, som man kan føle er svær at gøre noget ved. Derfor har de et klart budskab hos Ventilen: ”Man skal være god ved andre og være inkluderende, for at få alle med,” siger Michael Madsen.

Sammen med de andre frivillige afholder Michael Madsen en masse forskellige aktiviteter for deltagerne i Ventilen. Det kan for eksempel være at bage med bind for øjnene, spille brætspil, tage en tur i Zoo eller en tur i Tivoli.

Bliv en del af fællesskabet

Hos Ventilen Odense er unge mellem 15-25 år velkomne til at deltage. Der afholdes aktiviteter hver søndag. Man kan finde deres kalender her: https://ventilen.dk/odense/#kalender. Man skal blot møde op en halv time før start, og så tager man en snak med de frivillige om, hvorvidt Ventilen Odense er det rigtige tilbud – ellers samarbejder de med andre organisationer, hvor man så vil blive henvist til. Anonymitet er en del af tilbuddet. Som universitetsstuderende har man også mulighed for at deltage i projektet som frivillig. De frivillige er i alderen 18-30 år, og de står klar med åbne arme overfor nye frivillige.

Ventilen Odense holder til ved Kochsgade 31, 5000 Odense. De har nogle hyggelige lokaler med stor kantine, brætspil, bordfodbold og meget andet godt.

Redaktionen afsluttet: 04.06.2024