Skip to main content
GENERATOR

Generator Spring Party

Vanen tro betyder semesterstart, den odenseanske urban og EDM-festival, Generators, tilbagevenden. Efter en heftig omgang urban og dak i september er ventetiden heldigvis ved at være slut. RUST har gennemgået dette års første Generator program, der med et solidt line-up med garanti kommer til at levere endnu en odenseansk folkefest på lørdag.

Af Adam Bouttai, , 24-02-2020

ROPE OF DOPE

16.30-19.00, 20.00-21.00, m.m.

Livsstilsbrand og DJ kollektiv? Hvorfor ikke. Casper Christensen (ikke den Casper Christensen) er en af drivkræfterne bag den i dag ni mand store RoD holdopstilling. Grupperingen har indtaget størstedelen af landets natklubber og 29. februar er kollektivet klar til Generator. Brandet er en institution i sig selv. Hvorend holdet befinder sig bliver der brudt burkaforbud med customized mundbind og selvfølgelig glider regningen for en flaske nemmere ned når Moët'en serveres med en tændt stjernekaster. Der kan varmes op til RoD's optræden med brandets ugentlige mixtape "Rope of Dope Presents" kureret blandt egne rækker og længere ud i det danske natteliv.     

 

FEW WOLVES

21.00-22:00

Rækkevidden er stor. Fra melodisk house, med masser af analog lo-fi vibe til trappede breakbeats, og så må vi ikke glemme de bastant officielle remixes. Toomanylefthands, Medina, Rasmus Seebach, Freja Kirk og et par bydrenge med X factor. Tænk en god omgang Phlake med extra pow på bassen og halv trappede beats ude af sync, for at skabe synkopen, der får hofter til at vrikke. Storhittet på Spotify hedder selvfølgelig “Purple Light”, der bogstaveligt talt har gjort Citybois til voksne mænd i postproduktionen med Brando som inspirerende omdrejningspunkt. Ulven er muligvis en truet dyreart i fåtal, men vil levere dansable beats, alle kan være med på. 

 

ANËK

22.10-23.10

Barndomsveninderne og house-duoen, Karina og Denise, er af den klassiske Ibiza skole med udgivelser på alle platforme lige fra vinyl til digitalt over det forgange årti med konsekvent kvalitetskontrol og konstant vækst mod house stjernestatus. Anëk er lyden af Ibizas pulsrende hjerte i københavnsk undergrunds lydæstetik, der også til Generator Spring Party komer til at forvandle DOK5000 til en svedhytte ud mod de tidlige aftentimer, med en diskografi der også emmer af herligheder. DJ-duoen leverede lækker house og tech house som både festivalens åbnings-act og hovednavn på Black Forest scenen under septembers Generator. Med kun én nats Generator-fest i februar, så vil denne skuddag blive unik, når Anëk rammer DOK5000 med deres altid solide sætlister og egenproduktioner.

Track på repeat: “We Are” (Alternative Mix) - Anëk feat. Medusa 

 

KONGSTED

23.20-00.20

Der skal ikke herske tvivl om at RUST har en dyb respekt for Kongen af Næstved. Vi har glemt alt om lydproblemerne under afslutnings-tracket “Enzo” til Generator. Redaktionen mindes i stedet Kongsteds revanche til Club Awards 2019. Her var den brandvarme ep “Klubben 2” en sand hitparade i hvad der ligner en værdig konkurrent til årets bedste danske club udgivelse i skrivende stund. Gør dig selv en tjeneste og skamlyt pladen. Spredningen er stor lige fra deep house inspirationer på “Start", ud i Kingstons tilrøgede shanty towns på "Judah". Forvent erfaring, et fantastisk øre for lyden af klubmusik og enorm dedikation til de danske dansegulve fra manden bag kasketten: Kongsted.

Track på repeat: “Judah" - Kongsted

KIDD

00.30-00.55

>> Laver han stadig musik?<<  Det har været den nok mest brugte kommentar, når Kidds navn er blevet nævnt i research perioden. Nicholas Westwood viser, hvor langt man kan komme frem som sanger uden en tone i livet, på ren charme, vocoder og et sindssygt altgehør for den gode urban-popsang. Kidd startede karrieren med at udgive en "Greatest Hits 2011” og pensionerede sig selv efterfølgende på live-TV med daværende statsminister Helle Thorning Smith ved siden af sig. Selv i filmdebuten “Nordvest” stjal Westwood hver eneste scene han medvirkede i, trods en mindre birolle. Hvis du ikke kan synge med på “Kysset med Jamel”, “Fetterlein” og “Ik lavet penge”, så er det højst sandsynligt fordi, at dette er dit første semester på udveksling i DK. Og gør nu jeres nye internationale venner en tjeneste. Tag dem med ud på havnen for at se manden, der satte ild til Youtube og i dette årti igen er klar til at reetablere sit navn som mastermind bag nogle af 10'ernes mest promille-vante danske omkvæd.

Track på repeat: "Ik lavet penge" - Kidd 

Nonsens

NONSENS 

01.00-02.00

Vinder af dette Årets Danske Club Hit 2019, Nonsens, har haft et gigantisk år. De er gået fra international anerkendelse på de mest hårdtslående pladeselskaber til at blive et nationalklenodie, alle kender. Ja, selv min toårige nevø har den som yndlingssang og Unz-Unz var faktisk de første ord efter da-da. RUST har i forrige semester dækket Nonsens' sejrstriumf gennem det unz-ificerede danske musiklandskab, men aldrig anmeldt de tre bornholmere. Pennen må hermed spidses 29. februar, når festivalens absolutte hovednavn får taget til at lette på DOK5000.

Track på repeat: "Gutterne" - Nonsens feat. Specktors

 

Skuddag står på tramp

Tramp på havnen Med en billetpris i den studentervenlige ende på mellem 100-150 DKK ekskl. gebyr alt efter om du flasher studiekortet, så er der altså fuld valuta for pengene. Læg dertil en så fantastisk venue som DOK5000, så kan det kun blive legendarisk aften. Hallen er en af de bedste venues på Fyn, når det kommer til indendørs tramper-fest. Råt, atmosfærisk og i et industriområde, hvor lydniveauet kun kan genere havmågerne. 

 

Billetter til Generator Spring Party kan købes gennem billetformidleren Ticketmaster til en stykpris på mellem 100-150 DKK ekskl. gebyr. Arrangementet afholdes nu på lørdag den 29. februar.

Redaktionen afsluttet: 24.02.2020