Skip to main content
Kultur

Dagens ferie-streaming tip: How to Build a Sexroom

Dagens streaming-tip er et program, som ud fra titlen kan skabe mange billeder og måske fordomme. Men titlen snyder, eller til dels snyder den. For der er tale om et boligprogram med kærlighed i højsæde. Så hæng lige i, måske bliver du overrasket. Nøjagtig ligesom jeg selv gjorde.

Af Cecilie Secher, , 22-10-2022

Oh oh. Det går først op for mig nu, at jeg skal til at anmelde et seriøst program om, hvordan man bygger et sexrum. Jeg er gået fra ideen mindst 10 gange. ”Ej det kan man ikke”, ”hvad vil folk tænke”, ”lyder det kinky?”, er bare nogle af de mange paniktanker, som er gået igennem mit hoved. Men så blev jeg stædig. Selvfølgelig skal jeg da anmelde et program med en smuk kombination af underholdning, kærlighed, kriser og forvandling. Nogle gange skal der bare ikke mere til for sikker underholdning.

En nytænkende version af ”Fra skrot til slot”

How to Build a Sexroom er en Netflix-serie på otte afsnit. I hvert afsnit kommer designeren Melanie Rose ud og hjælper par/singler med at bygge et sexrum. Eller blot et rum tildelt dem. For Melanie møder nemlig par i kriser. Par hvor børnene fylder alt, og hvor kærligheden imellem dem er ved at uddø. Melanie skaber sammen med den underholdende byggemester et rum ud fra parrets ønsker. De forvandler et kedeligt kælderrum eller soveværelse til et luksuriøst rum med lækre materialer, hygge og intimitet. I alle afsnit tager Melanie parrene med på en tur, hvor hun finder ud af, hvad de er til og kan lide. Og selvfølgelig tilføjes der lidt legetøj hist og her i programmet. Efter første afsnit sad jeg allerede med samme følelse, som den gang man så Fra skrot til slot, og familien ser forvandlingen til sidst. Helt overvældet over, hvor flot et rum kan blive efter en kærlig hånd. Hvem elsker ikke et godt boligprogram med en vild forvandling.

Underholdende eksperter som tager dig i hånden

Et andet bærende element i programmet er designeren Melanie og byggemesteren. Deres venskabelige forhold skaber en fed stemning, og de tager snakken om kinky møbler og legetøj ned på et niveau, hvor alle kan være med – selv generte typer som mig selv. Byggemesteren formår at stille alle spørgsmål, som jeg selv sidder med, og italesætter alle fordomme som jeg helt sikkert også tænker. Kombinationen af Melanies bramfrihed og lette forhold til sex og intimitet og hans stive og akavede person, er perfekt og gør programmet utrolig rummeligt. Dertil er det simpelthen så underholdende at høre alle hendes skøre planer, som han skal realisere på få dage.

Rørende historier undervejs

Udover den vilde forvandling og sjove personligheder, rummer programmet også virkelig rørende historier. Noget som går lige i mit føler-hjerte. I afsnit to har parret Melanie og Ray svært ved at tale sammen om følsomme emner. I afsnit fire har parret mistet lysten til at være intime. I samme afsnit bærer Meaghan og Dave på en hemmelighed, som gør opgaven endnu mere spændende. Men det vil jeg da ikke afsløre her. Kan bare sige, kæft en cute slutning. I afsnit tre møder vi Orlando og Matthew, som er i et langdistanceforhold med hinanden. Det er rørende at høre deres historie, og hvordan det hele blot bunder i en kæmpe kærlighed til hinanden. Helt perfekt for en føler-pige som mig. Det går lige i hjertet.

Advarsel og måske en anbefaling

Nu har jeg forsvaret serien nok. Der er simpelthen også afsnit, som skræmte mig fra vid og sans. I afsnit fire møder vi en poly familie, som består af syv mennesker, som alle elsker hinanden. Det er som sådan ikke forholdet, der skræmmer mig. Jeg vil ikke afsløre noget, men deres tankegang er crazy. Alligevel er det spændende at høre deres syn på kærlighed, og hvordan man kan elske seks personer lige meget og have samme kærlige relation. Så hvis man kan overleve at se resultatet og høre om fantasierne, så er det værd at se blot for Melanies reaktioner. En vært man ikke troede kunne blive overrasket, men det kunne hun så godt alligevel.

Dommen

Når jeg lægger mine fordomme og min ”tihi fnis” reaktioner ved alt det kinky væk, syntes jeg virkelig programmet er givende og bare helt grundlæggende sjovt. Det er perfekt som søndagsfjernsyn, og mere uskyldigt end man forventer. Er man skeptisk, som jeg var, så er første afsnit er et meget godt sted at starte. Det handler blandt andet om et ungt, sødt par, som bare gerne vil have mere tid sammen. Det er heller ikke så farligt.

How to Build a Sex Room kan streames på Netflix.

Redaktionen afsluttet: 22.10.2022