Skip to main content

Jobmuligheder

Som kultursociolog uddanner du dig typisk ikke til én bestemt type job, som det fx er tilfældet med sygeplejersker, politibetjente eller lærere. I stedet opnår du nogle særlige kompetencer, som arbejdsmarkedet efterspørger.

 

Mange typer af jobs

Du får kompetence til at kunne søge ansættelse i brede dele af den offentlige forvaltning, (politiske) interesseorganisationer, internationale (non-profit) organisationer, uddannelsesinstitutioner, HR-funktioner, analyseinstitutter og andre vidensbaserede virksomheder eller alternativt arbejde som freelance projektmedarbejder eller -konsulent inden for konsulentbranchen, informations- og kommunikationsvirksomheder.

Sigtet som bachelor er at kunne udfylde roller som fx analytiker, analysemedarbejder, projektmedarbejder, projektkoordinator, projektkonsulent, udviklingskonsulent, policy assistent, aktivitets- og kampagnekoordinator, netværkskoordinator, programkoordinator, socialkonsulent, fundraiser, serviceudvikler, researcher, feltarbejder og interviewer.

Men i grunden er det ikke så vigtigt, hvilken titel du får. Det helt centrale er, hvad du laver og hvilken rolle, som du kommer til at spille.

Se også hvilke andre kandidatuddannelser du kan søge ind på, herunder Cultural Sociology i Esbjerg.

Du kan finde aktuelle jobs her.

Overordnet set kan du altså få job i alle typer af virksomheder, organisationer og brancher – det handler blot om, at der er behov for en medarbejder med dine kompetencer.

 

Tænk over dine kompetencer undervejs

Det er vigtigt, at du allerede under din uddannelse tænker over, hvad du kan og vil arbejde med, når du er færdig. På den måde kan du tone din profil i den retning, du ønsker.

Sidst opdateret: 22.02.2024