Skip to main content

Jobmuligheder

Uddannelsen i Økonomi kan følge to spor

 

Med den erhvervsøkonomiske oecon...

...sigter uddannelsen primært mod en karriere i erhvervslivet, men der er også gode muligheder for beskæftigelse i den offentlige sektor samt faglige og internationale organisationer. Projektleder, konsulent, cheføkonom, økonomisk rådgiver, budgetchef, controller, investeringsrådgiver, direktør og senior partner er nogle af de titler, der kan pryde cv’et.

Det siger arbejdsgiverne om uddannelsen:

Jeg synes, det er et spændende og interessant initiativ at oprette en erhvervsøkonomisk linje på oecon-studiet. Det giver - på linje med andre studier - de studerende en stærk baggrund til at gennemføre cand.merc.aud.-studiet, som er den centrale fødekæde for statsautoriserede revisorer. Netop kombinationen af analytiske færdigheder og faglig specialviden er helt central for en statsautoriseret revisor, der ofte skal matche tunge topledere med en analytisk og akademisk baggrund. Jeg ønsker Syddansk Universitet held og lykke med den nye linje. Det skal nok blive en succes.
- Charlotte Jepsen, Adm. direktør i Foreningen af Statsautoriserede Revisorer

I ALOC udvikler vi software til kunder på det finansielle marked, og da det forudsætter en stærk finansiel faglighed kombineret med teknologisk knowhow på højt niveau, hilser jeg en erhvervsøkonomisk oecon-linje meget velkommen. Kombinationen af et godt matematisk/statistisk fundament og en solid indsigt i erhvervsøkonomiske discipliner som finansiering, regnskab og supply chain management står højt på vores ønskeseddel for fremtidige medarbejdere.
- Kenneth Brandborg, Team Manager, ALOC

 

Med den samfundsøkonomiske oecon...

...er du klædt på til at varetage de fleste opgaver i den offentlige sektor eller i større private nationale eller internationale firmaer og organisationer.
Beskæftigelse i ministerier, Nationalbanken, regioner og kommuner samt i undervisnings- og forskningsinstitutioner er meget udbredt. Økonomerne er dog i stigende grad blevet ansat i større virksomheder i den private sektor, i faglige organisationer og i internationale institutioner som EU, OECD, WTO, FN og Verdensbanken, hvor samfundsøkonomisk viden er meget efterspurgt.

Blandt titlerne, der pryder økonomernes cv’er, er projektleder, konsulent, cheføkonom, økonomisk rådgiver, budgetchef, controller, investeringsrådgiver, direktør og senior partner.

 

Sådan er det gået et udpluk af økonomerne fra Odense efter endt uddannelse:

 

Karin Hundebøll

Karin har altid interesseret sig for EU. Under studiet har hun to gange været af sted. Først i Bruxelles ved Odense Kommunes kontor i byen, og senere i Luxembourg ved Europa-Parlamentets sekretariat for forskning. Efter studiet er hun startet i Udenrigsministeriet og er udviklingsrådgiver i EU-delegationen i Washington DC.

 

Faisel Sethi

Faisel har været i Bruxelles i sin studietid; men efter studiet fik han job i Nationalbanken i økonomisk afdeling, hvor han tager pulsen på udviklingen i den danske økonomi.

 

Søren Eriksen

Søren blev oecon i 1993 og blev derefter ansat som økonom hos TDC. Siden er det gået hastigt fremad: I 1996 blev der føjet chef til titlen og i 1999 direktør. I 2002 fik DSB fingre i Søren, og han blev den ene af tre koncerndirektører i DSB’s top. Senest er han i 2006 konstitueret som administrerende koncerndirektør for DSB, så det er ganske godt gået.

 

Annette Christensen

Annette startede på Negot-uddannelsen, men fattede interesse for de samfundsvidenskabelige emner. Efter bachelordelen tog hun til USA for at studere miljøøkonomi. Som oecon har hun siden arbejdet i Transportrådet og i New York ved Metropolitan Transportation Authority. Aktuelt arbejder hun i Trafikministeriet, bl.a. med spørgsmål om Femern Bæltforbindelsen.

 

Dorte Gyrd-Hansen

Dorthes interesse for sundhedsøkonomi kom på masterstudiet, hvor hun studerede både i York i England og i Melbourne i Australien. Hun har vedligeholdt interessen og fortsat studierne med en hurtig udskiftning af titlen på visitkortet fra ph.d., adjunkt, lektor og til professor først ved Institut for Sundhedstjenesteforskning og senest ved Handelshøjskolen i København.

 

Ole Jørgensen

Ole startede på oecon-uddannelsen, fordi han især interesserede sig for international økonomi og udviklingsøkonomi. Ole fortsatte med at tage en ph.d. Han blev kåret i Fyens Stiftstidendes konkurrence for erhvervstalenter, Talent Fyn, og er siden rykket til et job som økonom i Verdensbanken, hvor han i fuldt omfang arbejder med de områder, han brænder for.

Sidst opdateret: 22.02.2024