Skip to main content
Vinder-projekt

Formidlingspodcast: Hvad forsker de egentlig i på SDU?

Hvad er det egentlig, der foregår på alle de små kontorer? Nina er nysgerrig, og vil finde ud af hvad forskerne sidder og arbejder med på deres kontorer. Hun vil lave en podcast om forskning på SDU.

– Hvad er det egentlig, der foregår på alle de små kontorer? Vi bliver undervist af forskere, men hvad er det egentlig for en forskning, de laver? Det gør mig nysgerrig, siger Nina Aagaard Lükensmejer Pedersen, der er studerende på Institut for Statskundskab.

Jeg håber, at podcasten kan opnå stor udbredelse blandt SDUs omkring 30.000 studerende. Og at jeg kan gøre mange lige så nysgerrige på SDUs forskning, som jeg selv er.

Nina Aagaard Lükensmejer Pedersen , studerende på Institut for Statskundskab

I 2017 etablerede de studerende på Institut for Statskundskab en forening ved navn Vandkøleren, der skulle nedbryde barriererne mellem forskere og studerende. Selvfølgelig ud fra betragtningen om, at når man mødes ved vandkøleren eller kaffemaskinen, så er alle lige.

Vandkøleren afholder typisk fysiske arrangementer, og Nina fik så ideen til at producere forskningsformidling, der dels ikke er bundet i tid eller sted - og altid vil være tilgængelig som en podcast - og dels dækker hele SDUs forskningsspektrum. Ikke mindst set i lyset af SDUs massive satsning på FNs verdensmål, hvor SDU med næsten 2.000 forskere kan dække stort set alle emner og områder.

– Jeg håber, at podcasten kan opnå stor udbredelse blandt SDUs omkring 30.000 studerende. Og at jeg kan gøre mange lige så nysgerrige på SDUs forskning, som jeg selv er, slutter Nina.

Nina Aagaard Lükensmejer Pedersen er studerende på Institut for Statskundskab.

De Studerendes Verdensmålspulje

Har du eller din forening gode idéer til aktiviteter, der tager udgangspunkt i FN’s verdensmål? Så er det nu, der kan søges midler. Fristen er 1. oktober 2020.

Læs mere om puljen

Ansvarlig for siden: SDU Kommunikation

Redaktionen afsluttet: 06.09.2020