Skip to main content
Vinder-projekt

Mere ligestilling på de tekniske uddannelser

Iris læser til ingeniør, og hun synes, at tonen på TEK er lidt for maskulin. Hun vil etablere et ligestillingsnetværk. Alle er velkomne. Også mænd.

Iris Maritta Nehring Madsen læser til ingeniør i Product Development and Innovation og mener – for nu at sige det ligeud – at tonen på det tekniske fakultet er noget maskulin.

Det handler ikke om, at vi som kvindelige ingeniørstuderende skal opfinde den dybe tallerken, men uanset hvad, så er der altså stadig problemer med lighed mellem kønnene.

Iris Maritta Nehring Madsen , BA-studerende på Product Development and Innovation

– Det sætter selvfølgelig et meget tydeligt præg på gruppedynamikken. Og det er jeg lidt træt af. Det handler ikke om, at vi som kvindelige ingeniørstuderende skal opfinde den dybe tallerken, men uanset hvad, så er der altså stadig problemer med lighed mellem kønnene. Også på universitetet og også hvis man læser på ingeniøruddannelserne, siger Iris.

Iris har grundlagt foreningen FEM, der står for Female Engineering Movement. Samtidig er tallet fem (5) også nummeret på det verdensmål, som foreningen vil arbejde med nemlig ”Ligestilling mellem kønnene”.

– Foreningen FEM regner med at afholde tre arrangementer pr. semester. Det vil typisk være et networkingarrangement, en workshop og et foredrag. Coronapandemien har bremset en del af vores arbejde, men vi regner med at første arrangement bliver omkring efterårsferien, hvor temaet bliver ”Diversitet”. Og mænd er for øvrigt velkomne, tilføjer Iris.

Iris Maritta Nehring Madsen er bachelor-studerende på Product Development and Innovation.

De Studerendes Verdensmålspulje

Har du eller din forening gode idéer til aktiviteter, der tager udgangspunkt i FN’s verdensmål? Så er det nu, der kan søges midler. Fristen er 1. oktober 2020.

Læs mere om puljen

Ansvarlig for siden: SDU Kommunikation

Redaktionen afsluttet: 06.09.2020