Skip to main content
Vinder-projekt

De studerendes egen klimahave

I 2021 vil der være porrer, gulerødder, tomater og tusindvis af ivrige regnorme i den klimahave, som en gruppe af studerende fra Den Grønne Studenterbevægelse vil etablere lige vest for SDU’s bygninger i Odense. Du kan være med.

SDU Odense ligger tre kilometer fra Odense centrum og der er både skov og marker og masser af natur på campus. Og fra næste år er der også porrer, gulerødder, tomater og tusindvis af ivrige regnorm i den kommende klimahave, der bliver etableret af studerende fra Den Grønne Studenterbevægelse.

Haven har egentlig to formål. Den skal selvfølgelig være en nyttehave for de studerende, der arbejder i den og dyrker grøntsager – men den skal også fungere som mødested for alle de studerende, der er interesserede i klimaproblematikker og bæredygtighed.

Ludger Albert Moser og Christel Louisa Burrett, Den Grønne Studenterbevægelse

– Haven har egentlig to formål. Den skal selvfølgelig være en nyttehave for de studerende, der arbejder i den og dyrker grøntsager – men den skal også fungere som mødested for alle de studerende, der er interesserede i klimaproblematikker og bæredygtighed, fortæller Ludger og Christel, der sammen med en mindre gruppe fra Den Grønne Studenterbevægelse i Odense står bag ansøgningen om midler til universitetet.

Ud over at man kan få sig en stor kasse fyldt med frugtbar muld til at dyrke sine grøntsager i, vil man på sigt også kunne opleve foredrag, workshops og være med til at etablere permakultur i klimahaven. Etableringsgruppen afholder stiftende generalforsamling for klimahaveforeningen i september. Få mere info på Facebook – klimahave SDU.

– Vi vil skabe et aktivt og levende fællesskab omkring klima og bæredygtighed for studerende, der er seriøst interesserede i klimaproblematikken. Vi tror på, at vi kan få en højere grad af bevidsthed og inspirere alle til at være med til at gøre noget godt for verden.

Ludger Albert Moser og Christel Louisa Burrett er studrende på SDU.

De Studerendes Verdensmålspulje

Har du eller din forening gode idéer til aktiviteter, der tager udgangspunkt i FN’s verdensmål? Så er det nu, der kan søges midler. Fristen er 1. oktober 2020.

Læs mere om puljen

Ansvarlig for siden: SDU Kommunikation

Redaktionen afsluttet: 07.09.2020