Nyeste artikler
-
Verdensmål 10
Hvordan kan hjernetilgang i ét land være hjerneflugt i et andet?
Ulighed findes i mange former og kan forstås på mange måder. Det, der gavner ét land, kan skade et andet – selv hvis hensigterne måtte være nok så gode. International migration er årsag til hjernetilgang og hjerneflugt på én og samme tid. Men hvad betyder dette, og kan vi drage fordel af hjernecirkulation?
-
Verdensmål 9
Byboerne er de mest begrænsede af manglen på land/by-infrastruktur
Det kan være svært for landsbyboere at komme ind til centrum. Den kollektive transport er ringe derude, og busserne går kun én gang hver anden time. Eller hvad? Det er i hvert fald sådan diskursen lyder, men måske det faktisk er byboerne, der har sværest ved at rejse mellem byerne?
Flere artikler
-
Virksomheder bør fokusere på andet end blot den økonomiske bundlinje
I 2021 blev Center for Bæredygtig Erhvervsfremme etableret på SDU. Deres mission er at nytænke erhvervsfremme med det formål, at fremtidens erhvervsfremmeinitiativer bliver mere effektfulde og bidrager til løsning af samfundets og den enkelte virksomheds problemer samtidigt. Dette gøres blandt andet ved ikke kun at fokusere på den økonomiske bundlinje, men også på den sociale og grønne bundlinje.
-
Dylan Cawthorne: Fra Alaska til Odense – fra at leve helt off-grid til totalt on-grid og til at finde en gylden middelvej
Lige siden barndommen har Dylan Cawthorne været interesseret i droner og fly. Som barn boede han på en lille ø i den sydøstlige del af Alaska, langt væk fra forsyningsnettet (off-grid). Jeg mødtes med ham til en lille snak om, hvad det vil sige at leve off-grid, og hvordan hans livsstil har ændret sig fra at leve totalt on-grid til nu at finde det, som for ham er den gyldne middelvej.
-
UV-lys er med til sikre rent drikkevand i Sierra Leone i Vestafrika
Kjeld Jensen, der er lektor ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet og er tilknyttet SDU Dronecenter, var i 2021 i Sierra Leone for at være med til at sikre rent drikkevand til indbyggerne. Sammen med Ingeniører Uden Grænser vil Kjeld Jensen sikre en mere stabil forsyning af rent drikkevand og dette gøres blandt andet ved at overvåge de mange vandforsyninger i Sierra Leone.
-
Vejen til rent vand er ikke ensporet
Rent vand er ikke bare rent vand, og landes forudsætning for at få rent vand, er ikke ensartet. Det ved Roana de Oliveira Hansen, og i en samtale vedrørende hendes projekter i både Danmark, Indien og Brasilien, er det blevet endnu tydeligere, hvor vigtigt det er at tilpasse sig de forskellige landes behov og imødekomme dem.
-
Ligestillingsarbejdet på SDU handler om mere end blot fordelingen og re-præsentationen af mænd og kvinder blandt ansatte
For fem år siden etablerede Syddansk Universitet et Gender Equality Team (GET). Dette var altså før SDU eksplicit begyndte at arbejde med FN’s 17 Verdensmål. Vi har talt med Maria Dockweiler fra SDU’s Gender Equality Team, der her fortæller om enhedens tilblivelse og dens udvikling.
-
Ligestilling er mere end fordelingen af køn
I maj 2021 blev Center for Køn og Diversitet etableret på Syddansk Universitet. Her forskes der blandt andet i forholdet mellem køn, seksualitet og sundhed.
-
Chefredaktør for Merit: "Det overrasker mig, at man så gerne vil fortælle, at man tager ansvar, men ikke vil stå til ansvar"
Her i 2022 har SDU´s studentermedie MERIT udgivet to kritiske artikler om fordelingen af kvinder og mænd på universitetets ekspertlister og pressemeddelelser. Her viser det sig, at ca. tre ud af fire eksperter, som SDU fremhæver, er en mand.
-
Potentiale til læring og trivsel opstår i det faglige tilhørsforhold
Er der en kobling mellem studerendes trivsel og kvalitetsuddannelse? Læs mere om vores snak med Rie Troelsen fra SDU Universitetspædagogik lige her
-
Danielle Wilde om sit arbejde i FUSILLI-projektet: "At arbejde med fødevaresystemet er for mig en no-brainer”
Det fireårige FUSILLI-projekt prøver at forstå, hvad der skal til for at europæiske byer får bæredygtige fødevaresystemer. Læs her om Danielle WIldes tanker og ambitoner om projektet.
-
Hvordan taler vi om fattigdom? Et økolingvistisk perspektiv på FN's verdensmål om afskaffelsen af fattigdom
Læs interview med forsker Sune Vork Steffensen her.