Skip to main content

Akademiets deltagere er fundet

DELTAG I BÆREDYGTIGHEDSAKADEMIET PÅ SDU 28. JUNI – 2. JULI 2021!

Brænder du for bæredygtighed? Og vil du gerne sammen med andre studerende være med til at gøre en forskel? Så har du nu muligheden for at blive certificeret bæredygtighedsagent på Bæredygtighedsakademiet på SDU.

Hvad får du ud af at deltage?

Du vil på akademiet få styrket dine kompetencer til at handle på fremtidens bæredygtighedsudfordringer og få mulighed for at indgå i et netværk med andre studerende på SDU samt eksperter, forskere, politikere, erhvervsledere osv. i forhold til bæredygtighedsdagsordenen.

Du vil i løbet af ugen komme til at arbejde med bl.a. fundraising, projektledelse, netværksskabelse og kommunikation, og du vil få værktøjer til, hvordan du brænder igennem med dine budskaber. Kompetencer som ikke blot er relevante i forhold til bæredygtighed, men også efterspurgte på fremtidens arbejdsmarked.

Deltagelse i akademiet giver dig herudover mulighed for at gøre din idé til handling gennem støtte fra SDU’s Verdensmålspulje. Når ugen er omme, vil du blive certificeret bæredygtighedsagent og være klar til at gå ud og handle på verdensmålene.

Deltagelse er frivillig og ikke ECTS-givende.

Hvad skal der ske?

På akademiet vil du bl.a.  deltage i workshops faciliteret af Center for Væredygtighed, Verdens Bedste Nyheder, Sager der Samler og inspirerende personligheder som Roxana Kia, der med sine mange års erfaring med kommunikation og transformationsprocesser, giver dig redskaber til, hvordan du kan brænde igennem med dit bæredygtige budskab.

Du vil komme på besøg hos Fyens Stiftstidende og Odense Renovation, som bl.a. vil danne rammen for workshops om den gode debat og hvordan man skaber politisk forandring. Du vil desuden møde Tuborg Fondet, Odense Kommune samt forskere og eksperter fra SDU – her i blandt prorektor Sebastian Mernild, der er en internationalt anerkendt klimaforsker. 

Samarbejdspartnere 

Hvem er du?

Vi tror, at mangfoldighed er vigtig for at kunne løse udfordringerne bag verdensmålene. Så vi opfordrer alle uanset baggrund og studie til at søge akademiet. Det eneste krav er, at du skal være studerende på SDU. Herudover forestiller vi os at du:

  • brænder for bæredygtighed og er motiveret for at skabe positiv forandring i verden sammen med andre. 

  • Er med på at dele dine ideer, erfaringer mv. med de andre deltagere og give feedback på andres ideer.

  • Er klar til at bruge en uge i din sommerferie på en sjov, inspirerende og meningsfuld oplevelse.

Akademiet gennemføres på dansk.

Hvordan bliver du optaget på akademiet?

Det gør du ved at sende en kort begrundet ansøgning. 
Vi skal have din ansøgning senest den 5. juni 2021. Du får svar den 10. juni 2021. Der er begrænsede pladser, så send din ansøgning allerede i dag.

Hvor afvikles akademiet?

Akademiet afvikles med udgangspunkt i SDU’s campus i Odense, men vil også rumme besøg på virksomheder og organisationer i Odense. Er du bosiddende udenfor Odense, hjælper vi gerne med at finde overnatning i Odense.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til projektleder Morten Ploug Henriksen på mortenh@sdu.dk

 

DER ER LUKKET FOR ANSØGNINGER
SE UGENS PROGRAM HER

PROGRAM

Sidst opdateret: 28.06.2021