Skip to main content

Skriver du speciale?

 

Hvad er en specialegruppe?

Specialegrupper er for specialestuderende der ønsker sparring med hinanden og med en vejleder

Du kan tilmelde dig Studie- og trivselsvejledningens gratis Specialegruppe. I gruppen vil du møde andre specialestuderende og du vil blive præsenteret for faglige inputs og tips til specialeprocessen. Gruppen ledes af to erfarne gruppeledere, der er vant til at snakke med studerende, der skriver speciale og har derfor kendskab til de problematikker, der kan opstå undervejs i en specialeproces. Du vil desuden få mulighed for at møde en række relevante fagpersoner, som kommer med gode input.

I gruppen er der fokus på, at du kan dele dine erfaringer om at være specialestuderende med andre i samme situation. Derfor består en stor del af aktiviteterne i sparring imellem deltagerne.

Hvad foregår der til et møde i specialegruppen?

Du får viden om specialeproces, sparring og the og kaffe

Hver mødegang har et unikt tema, der svarer til en problematik, der er relevant ift. hvor du er i din specialeproces. Der kan være oplæg, gruppeaktiviteter eller plenumdiskussioner. Og så er der altid plads til, at vi vender netop din specialeproces i gruppen.

Vi sørger for at der er the og kaffe samt lidt lækkerier hver gang, ligesom du vil modtage specialtilrettelagt undervisningsmateriale til forløbet.  

 

Facebook gruppen for jer der er i en specialegruppe

Desuden vil du få mulighed for at blive en del af en lukket Facebook gruppe, hvor du og de andre tilmeldte kan udveksle erfaringer og tips og tricks.

Hvornår skal gruppen mødes?

Vi mødes alt i alt 6 gange

Gruppen mødes seks gange med to ugers mellemrum i løbet af efterårssemestret. Hvert gruppemøde varer to timer. Vi starter medio september og slutter medio november.

Vi kan ikke melde de eksakte datoer ud endnu, da der bliver oprettet flere grupper, og de skal koordineres indbyrdes. Men tilmelder du dig, vil du høre nærmere om datoer umiddelbart efter d. 27. august.

Det er vigtigt, at du kan forpligte dig på at deltage, på de dage din specialegruppe mødes. Det aftales nærmere når du bliver ringet op.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du tilmelder dig ved at udfylde vores survey

Kunne du have lyst til at tilmelde dig specialegruppen skal du tilmelde dig via tilmeldingslinket. Der åbnes for tilmelding d. 3. august, hvor du vil kunne finde tilmeldingslinket her på siden.

I tilmeldingslinket skal du svare på nogle grundlæggende oplysninger om dig og dit speciale. Du skal desuden skrive dit navn, e-mail og nummer, så ringer vi dig op og aftaler nærmere efter tilmeldingsfristen d. 27. august.

Der åbnes for tilmelding d. 3. august og tilmeldingsfrist er d. 27. august.

Hvilke andre tilbud er der til folk, som skriver speciale?

Skriver du speciale, men har ikke lyst til at deltage i specialegruppen, så findes der andre tilbud til dig.

Book en samtale med en Studie- og trivselsvejleder

Du kan fx booke en individuel vejledning med en studievejleder, hvor I bl.a. kan snakke om struktur i specialeprocessen. Se hvordan du booker en tid her 

Bibliotekets mange tilbud

Du kan også bruge et af bibliotekets mange tilbud. Se deres muligheder her.

Vil du vide mere om Specialegruppen kan du læse denne artikel om Specialegruppen.

Har du spørgsmål til specialegruppeforløbene, så skriv til os på: vejledning@sdu.dk